Βιβλίο

04/07/2016 - 10:09

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

&n

bsp;

Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

 

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Τα καναπεδάκια της ανεργίας του Δημήτρη Γ. Μαγριπλή (Εκδόσεις Κριτική)

Τι είναι πιο τρελό, η πένα του συγγραφέα ή η ίδια η νεοελληνική πραγματικότητα; Τι συμβαίνει όταν τα καναπεδάκια μάς τρώνε αντί να τα τρώμε;

Σε ένα ιδιότυπο ταμπλό μαγικής αφήγησης και στεγνού ρεαλισμού, ο Δημήτρης Μαγριπλής καταγράφει σπαρταριστές, σουρεαλιστικές εικόνες και ιστορίες από την αστική και αγροτική Ελλάδα της υπερκατανάλωσης και της συνακόλουθης κρίσης. Οι ανίκητοι μηχανισμοί της ελληνικής γραφειοκρατίας, οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των λεγόμενων «κοινωνικών φορέων», ο επιχειρηματίας, ο αγρότης, ο συμβασιούχος, όλα τους συνθέτουν ένα γκροτέσκο ψηφιδωτό της χώρας, που σε μια δεύτερη ματιά δεν φαίνεται και τόσο αποτραβηγμένο από την πραγματικότητα.

 

Βρείτε το εδώ

 

 

ΜΕΛΕΤΕΣ

Σύντομη ιστορία της Δυτικής σκέψης του Στίβεν Τρόμπλι (Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός, Εκδόσεις Κέδρος)

Στη Σύντομη ιστορία της Δυτικής σκέψης παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ιδέες Δυτικών διανοητών, που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της εξέλιξης της ανθρωπότητας. Η αφήγηση ξεκινάει από τους φιλοσόφους της Κλασικής Αρχαιότητας και καταλήγει στους σύγχρονους στοχαστές.

Eξετάζονται: οι χριστιανοί σχολαστικοί θεολόγοι του Μεσαίωνα· οι μεγάλοι φιλόσοφοι του Διαφωτισμού· οι Γερμανοί ιδεαλιστές από τον Καντ στον Χέγκελ· οι ωφελιμιστές Μπένθαμ και Μιλ· ο Περς, ο Τζέιμς και οι Αμερικανοί πραγματιστές· οι αναλυτικοί φιλόσοφοι Ράσελ, Μουρ και Βιτγκενστάιν· ο Σοσίρ και οι στρουκτουραλιστές· ο Μπαρτ, ο Φουκό και οι μεταστρουκτουραλιστές· και, τέλος, οι τέσσερις στοχαστές που διαμόρφωσαν τον σύγχρονο κόσμο μας: ο φυσιοδίφης Κάρολος Δαρβίνος με τη θεωρία της εξέλιξης· ο φιλόσοφος, ιστορικός και πολιτικός θεωρητικός Καρλ Μαρξ· ο Ζίγκμουντ Φρόυντ, πατέρας της ψυχανάλυσης· και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ιδρυτής της μετανευτώνιας φυσικής.

Ένα απόσταγμα της ιστορίας της διανόησης που καλύπτει δυόμισι χιλιετίες.

Βρείτε το εδώ

 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

Ο φανταστικός κόσμος της Ντόρι της Άμπι Χάνλον (Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου, Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Τα μεγαλύτερα αδέρφια της Ντόρι λένε πως είναι μωρό και δεν θέλουν να παίζουν μαζί της. Αλλά την Ντόρι δεν την πειράζει και πολύ, επειδή έχει κι άλλα πράγματα να κάνει…

…και ΠΟΛΛΟΥΣ άλλους φίλους…

…που τη βρίσκουν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!
 

Ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο για μια αξιαγάπητη ζουζούνα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

 

Βρείτε το εδώ

 

 

Μοιράσου το άρθρο!