Βιβλίο

05/09/2016 - 06:21

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

trong>Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

GRAPHIC NOVEL

ΓΚΑΜΠΟ: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, αναμνήσεις μιας μαγικής ζωής των Óscar Pantoja, Miguel Bustos, Felipe Camargo Rojas, Tatiana Córdoba (Μετάφραση: Κλαίτη Σωτηριάδου, Εκδόσεις Ίκαρος)

Το βιβλίο μάς ταξιδεύει σε διαφορετικές περιόδους της ζωής του συγγραφέα, τον γάμο του με τη Μερσέδες, την απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στη Στοκχόλμη και την καθιέρωσή του ως συγγραφέα παγκόσμιας αναγνώρισης από αναγνώστες και κριτικούς με το μυθιστόρημα 100 χρόνια μοναξιά.

Βρείτε το εδώ

 

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ο Προφήτης και ο κήπος του Προφήτη του Χαλίλ Γκιμπράν (Μετάφραση: Σοφία Ανδρεοπούλου, Εκδόσεις Μίνωας)

«Ο Προφήτης είναι ένα ρομαντικά επαναστατικό βιβλίο που αφορά τον καθένα και την καθεμιά από μας σε κάθε του σελίδα. Πρόκειται για ένα κείμενο που αντανακλά κάθε πτυχή της ζωής μας, αντιμετωπίζοντάς τη σαν κάτι ιερό αλλά ταυτόχρονα τόσο απλό.
[…] Σε μια εποχή που κατακλύζεται από βιβλία αυτοβοήθειας με εύκολες και εύπεπτες λύσεις για τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου, ο Προφήτης μάς αποκαλύπτει το βάθος των απλών πραγμάτων της ζωής όλων μας. Μας συνδέει εκ νέου με τις αξίες που έχουμε χάσει ή έχουμε λησμονήσει, φωτίζοντας έναν δρόμο προβληματισμού με στόχο το κοινό καλό και όχι μόνο το ατομικό καλό.» [Από τον πρόλογο της Σμαρούλας Παντελή]

Βρείτε το εδώ

 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

Έλα ν’ αγαπήσουμε τους άλλους της Φρανσουάζ Μπουσέ (Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς, Εκδόσεις Πατάκη)

Οδηγίες και πρακτικές λύσεις για να τα ξαναβρείς με την καλύτερή σου φίλη, να κάνεις ένα χατίρι στους γονείς σου, να ξεπεράσεις την αμηχανία σου… 120 σελίδες για να γράψεις, να παίξεις, να διασκεδάσεις και να αγαπήσεις τους άλλους, δηλαδή την οικογένειά σου, τους φίλους σου, όσους δε γνωρίζεις ακόμα, όσους έρχονται από πολύ μακριά αλλά κι όσους βρίσκονται πολύ κοντά και δεν το ξέρεις!

Βρείτε το εδώ

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!