Βιβλίο

06/06/2016 - 07:07

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

trong>Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

 

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Ο εραστής της Άννας της Αγγελικής Βόρνινγκ (Εκδόσεις της Εστίας)

Η Άννα, 37 χρονών, ηθοποιός σε θέατρο της Αθήνας, ξεκινάει για ένα κυκλαδίτικο νησί με μια έντονη ερωτική διάθεση, μια επιθυμία που κυμαίνεται ανάμεσα στη μαγική περιέργεια και στη ζωτική επιβεβαίωση. Φτάνει στο νησί για να ξανασυναντήσει τον Παύλο, τον καπετάνιο του καϊκιού που πριν από πέντε εβδομάδες είχε μεταφέρει νύχτα τους επιβάτες ενός προσαραγμένου πλοίου, ανάμεσά τους κι αυτήν. Είχε προκύψει τότε, αρχές Μαρτίου, μια ερωτική έλξη που τους έφερε για λίγο πολύ κοντά. Όμως δεν καταφέρνει να συναντήσει τον Παύλο. Η απουσία του, ανεξήγητη, σιγά σιγά γίνεται μυστηριώδης. Η Άννα στρέφεται στην εξιχνίαση της εξαφάνισής του. Και τότε, την περιμένει το απρόβλεπτο.

 

Βρείτε το εδώ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

 

Τάλγκο του Βασίλη Αλεξάκη (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

 

Το Τάλγκο είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Βασίλη Αλεξάκη γραμμένο απευθείας στα ελληνικά. Η μητρική του γλώσσα τού ανταπέδωσε τη φιλοφρόνηση: το βιβλίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία αμέσως μετά την πρώτη του έκδοση, το 1982, και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Γιώργο Τσεμπερόπουλο με τίτλο Ξαφνικός έρωτας και πρωταγωνιστές την Μπέτυ Λιβανού και τον Αντώνη Θεοδωρακόπουλο. Τον έρωτα αυτό διηγείται η Ελένη: δεν είναι ίσως περίεργο ότι, επιστρέφοντας στη μητρική του γλώσσα, ο Αλεξάκης δανείστηκε τη φωνή μιας γυναίκας.

 

Το μυθιστόρημα έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 200.000 αντίτυπα.

 

Βρείτε το εδώ

 

 

ΝΕΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 

Μια γάτα στα τείχη της Ντέμπορα Έλις (μτφρ. Κώστια Κοντολέων, Εκδόσεις Ψυχογιός)

 

Μια γάτα τρυπώνει σ ’ ένα σπίτι Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, στο οποίο έχουν εισβάλει δύο Ισραηλινοί στρατιώτες. Το σπίτι φαίνεται άδειο μέχρι τη στιγμή που η γάτα συνειδητοποιεί ότι εκεί μέσα κρύβεται ένα μικρό αγόρι. Μήπως πρέπει να το βοηθήσει; Τι μπορεί να κάνει, όμως; Στο κάτω κάτω, είναι μια απλή γάτα. Ή μήπως δεν είναι; Όταν οι στρατιώτες ανακαλύπτουν το αγόρι και τα πράγματα περιπλέκονται, η γάτα αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Ή στα πόδια της. Αλλά τι μπορεί να κάνει μια απλή γάτα;

 

Μια συγκινητική ιστορία που προσεγγίζει με τρυφερότητα και ευαισθησία τον πόλεμο και το μίσος που χωρίζει δύο λαούς στη Μέση Ανατολή.

 

Βρείτε το εδώ

 

 

Μοιράσου το άρθρο!