Βιβλίο

07/11/2016 - 06:43

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

trong>Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

 

ΜΕΛΕΤΕΣ

Ευρώ: Πώς ένα κοινό νόμισμα απειλεί το μέλλον της Ευρώπης του Τζόζεφ Ε. Στίγκλιτζ (Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος, Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Το ευρώ είχε στόχο να συσπειρώσει την Ευρώπη και να προαγάγει την ευηµερία – αλλά δεν το έχει πετύχει. Η κρίση του 2008 αποκάλυψε τις αδυναµίες του, ενώ η στασιµότητα και οι αµφίβολες προοπτικές της Ευρώπης απορρέουν άµεσα από εγγενή ελαττώµατα του εγχειρήµατος της ΕΕ: η οικονοµική ολοκλήρωση είναι ταχύτερη από την πολιτική, στο πλαίσιο µιας δοµής που ευνοεί µάλλον την απόκλιση παρά τη σύγκλιση. Το ζήτηµα λοιπόν είναι το εξής: µπορεί να σωθεί το ευρώ;

Αποδίδοντας ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που εσφαλµένα επικεντρώνεται αποκλειστικά στον πληθωρισµό, και εξηγώντας γιατί η λιτότητα έχει καταδικάσει την Ευρώπη σε στασιµότητα, ο Joseph E. Stiglitz σκιαγραφεί τρεις πιθανές εναλλακτικές λύσεις για το µέλλον: θεµελιώδεις µεταρρυθµίσεις στη δοµή της ευρωζώνης και τις πολιτικές που επιβάλλονται στις χώρες-µέλη που πλήττονται περισσότερο, µια καλή διαχείριση του τέλους της ευρωζώνης ή ένα τολµηρό νέο σύστηµα το οποίο αποκαλεί «ευέλικτο ευρώ».

Με τη συζήτηση για τις προοπτικές κάθε χώρας-µέλους της ευρωζώνης, και ειδικά της Ελλάδας, να παραµένει ανοιχτή, το βιβλίο αυτό πρέπει να διαβαστεί απαραιτήτως και επειγόντως από όλους.

 

Βρείτε το εδώ

 

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Καταπληκτική μαμά: Πρακτικές συμβουλές για μαμάδες με παιδιά 6-9 ετών της Λίζας Βάρβογλη (Εκδόσεις Mamaya)

Είναι το παιδί σας 6-9 ετών; Θέλετε να αντιµετωπίσετε µε πρακτικό και επιστηµονικό τρόπο τις προκλήσεις της συγκεκριµένης ηλικίας; Τότε πρέπει να λάβετε υπόψη σας αυτό το βιβλίο! Πρόκειται για έναν πρακτικό οδηγό που θα σας δείξει:

- Πώς θα κάνετε τα σωστά βήµατα για να βοηθήσετε το παιδί σας.

- Πώς µπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να γίνει µια καταπληκτική µαµά και παράλληλα να βελτιώσετε τον τρόπο µε τον οποίο προσεγγίζετε το παιδί σας.
- Πώς µπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας ό,τι χρειάζεται για να είναι χαρούµενο και ισορροπηµένο σήµερα και ένας πετυχηµένος ενήλικας αύριο.

- Τι πρέπει να κάνετε στα πιο συνηθισµένα θέµατα που προκύπτουν στην ανατροφή του παιδιού τα πρώτα χρόνια του Δηµοτικού σχολείου.

Το Καταπληκτική μαμά είναι βασισµένο σε περισσότερες από 10.000 ώρες κλινικής εµπειρίας της γνωστής ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας δρος Βάρβογλη σε συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συµβουλευτικής µε παιδιά, γονείς και ενήλικες, στο νοσοκοµείο Children's Hospital του Harvard, και σε παιδιατρικές κλινικές και σχολεία σε Ελλάδα και Αµερική.

 

Βρείτε το εδώ

 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

 

Ο δρόμος για το σπίτι του Όλιβερ Τζέφερς (Εικονογράφηση: Όλιβερ Τζέφερς, Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς, Εκδόσεις Ίκαρος)

Ήταν κάποτε ένα αγόρι που βρέθηκε μια μέρα στο φεγγάρι και δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω. Δεν ήταν μόνο του όμως...

Τι θα κάνει άραγε το αγόρι, ειδικά τώρα, που υποψιάζεται ότι κάπου μέσα στο σκοτάδι υπάρχει ένα πλάσμα που καραδοκεί για να τον φάει; Ευτυχώς, γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι το πλάσμα είναι φιλικό, οπότε όλα αλλάζουν κι επιπλέον μπορεί ο ένας να βοηθήσει τον άλλον για να γυρίσει ο καθένας στο σπίτι του.

Το τέταρτο βιβλίο στη σειρά των περιπετειών του αγοριού, η οποία ξεκίνησε με το Πώς να πιάσεις ένα αστέρι και συνεχίστηκε με τα βιβλία Πιγκουίνος χάθηκεΠιγκουίνος βρέθηκε και Πετάνε οι πιγκουίνοι; είναι τρυφερό, αφαιρετικό και αστείο, όπως όλα τα βιβλία που ξεπηδούν από την πένα του Όλιβερ Τζέφερς.

Βρείτε το εδώ

Μοιράσου το άρθρο!