Βιβλίο

02/08/2014 - 18:53

Παρουσίαση βιβλίου «Χρονογραφία-Ποίηση του Γιώργου Ζεϊμπέκη»

style="text-align: justify;"> 
Στην κατάμεστη αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος, παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης  30 Ιουλίου το βιβλίο «Χρονογραφία-Ποίηση του Γιώργου Ζεϊμπέκη»,  που εκδόθηκε από  τοπολιτιστικό  σωματείο.
 
Για το βιβλίο και την εν γένει παρουσία στον εκπαιδευτικό κόσμο τηςεποχής του μίλησε ο ομότιμος καθηγητής παιδαγωγικής της φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ξωχέλλης, και ο επιμελητής της έκδοσης εκπαιδευτικός δρ Αριστείδης Καλάργαλης , την δε όλη εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος του  δ.σ. της «Λέσχης» Ξενοφών Μαυραγάνης.
 
Στο πολυπληθές ακροατήριο στο οποίο συγκαταλέγονταν η απερχόμενη πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κυρία Νέντα Καμπάνη, και οι νεοεκλεγμένοι  Μανώλης Αρμενάκας, δημοτικός σύμβουλος, Λίτσα Βάμβουρα, Σοφία Γαϊτανή, Μεταξία Γιανουλέλλη και ΓιώργοςΜιχαλέλλης, πρόεδρος και μέλη του νέου τοπικού συμβουλίου Πλωμαρίου, ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου Γρηγόρης Καλδέλλης, ο διευθυντής του Γ’. δημοτικού σχολείου Πλωμαρίου Γιώργος Φωτεινός  απευθυνόμενοι οι ομιλητές περιέγραψαν την εποχή που έζησε και έδρασε στο Πλωμάρι και στη Μυτιλήνη από το 1910 μέχριτο 1950, τις δραστηριότητές του και την εν γένει εκπαιδευτική και λογοτεχνική του πορεία  αντιπροσωπευτικά δε δείγματα της ποίησής του απήγγειλε ο ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου ΕλλάδοςΔημήτρης Αμπατζόγλου.
 
Ο πρόεδρος του δ.σ. της «Λέσχης» Ξενοφών Μαυραγάνης, ευχαρίστησε τους ομιλητές και ιδιαίτερα τον καθηγητή Παναγιώτη Ξωχέλλη, που συντρέχει το σωματείο σε κάθε εκδήλωσή του είτε στην Λέσβο είτε στηνΘεσσαλονίκη, αλλα και τους εκπροσώπους της νέας δημοτικής αρχής τονίζοντας οτι η παρουσία τους στην εκδήλωση, δημιουργεί ελπίδες γιακαλή μελοντική συνεργασία. Απευθυνόμενος τέλος στο ακροατήριο ζήτησε την βοήθειά του, για την συνέχιση του πολιτιστικού έργο, το οποίο πρέπει να συνεχισθεί παρά  τα γλίσχρα οικονομικά καιπαρατεταμένη άπνοια που σημειώνεται στον τομέα αυτόν.
 
Μετά την παρουσίαση του βιβλίου μίλησε ο φαρμακοποιός Νίκος Λαγουμίδης για το έργο που επιτελεί το δ.σ. της «Λέσχης» και ακολούθως απευθύνθηκε στο ακροατήριο ο πρόεδρος του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου  Γαβρίλος Χαλδέζος, εξηγώντας το έργο του φορέα, ειδικότερα δε για το θέμα της ανακύκλωσης των σκουπιδιών καιτην κομποστοποίησή τους μίλησε στο κοινό η φοιτήτρια του τμήματος Περιβάλλοντος του πανεπιστημίου Αιγαίου Χρύσα Τσάκωνα.
 

Μοιράσου το άρθρο!