Lifestyle

17/06/2021 - 17:11

Βράβευση της πρώτης Ελληνίδας Masterchef από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Μία εξόχως ταλαντούχα και εξαιρετική, ως άνθρωπος, σεφ, αναδείχθηκε φέτος νικήτρια του απαιτητικού διαγωνισμού μαγειρικής Masterchef 5.

Η πρώτη Ελληνίδα Masterchef, Μαργαρίτα Νικολαϊδη, η οποία κατέκτησε τον φετινό σπουδαίο τίτλο του κορυφαίου σεφ της Ελλάδας, κατάγεται από το ειδυλλιακό νησί της Λέσβου. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, η Μαργαρίτα εξέφρασε την αγάπη της τόσο για το νησί της, όσο και για τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα που προσφέρει αφειδώς σε ντόπιους και επισκέπτες, όπως είναι για παράδειγμα οι σαρδέλες Καλλονής. Εξάλλου, η Σκάλα Καλλονής είναι ο τόπος όπου μεγάλωσε η πρώτη Ελληνίδα Masterchef  και τα προϊόντα της αποτέλεσαν την πρώτη πηγή έμπνευσης της μαγικής μαγειρικής της πορείας.

Όντας άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τουρισμό, η γαστρονομία-και μάλιστα η υψηλή γαστρονομία με μεράκι και έμπνευση, που εκπροσωπεί η Μαργαρίτα Νικολαΐδη- αποτελεί ένα πολύτιμο μέσο προσέλκυσης επισκεπτών από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Για τον σκοπό αυτό αλλά και για την απαράμιλλη αξία της πρώτης Ελληνίδας Masterchef, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αποφάσισε τη βράβευση της Μαργαρίτας Νικολαΐδη με τιμητική πλακέτα και ποδιά μαγειρικής με αποτύπωμα, που θα απονείμει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Φαίνεται ότι το νησί της Λέσβου αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα, έχουν πλέον στη φαρέτρα τους μία νέα κορυφαία σεφ με ιδιαίτερο ταλέντο, η οποία θα εκπροσωπεί  με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική γαστρονομία στην πλέον ανταγωνιστική παγκόσμια σκηνή.

 

https://www.tornosnews.gr/f

Μοιράσου το άρθρο!