Lifestyle

27/12/2023 - 18:59

Η άγνωστη σχέση του Βασίλη Καρρά με τη Μυτιλήνη

Ιδιαίτερη ήταν η σχέση του Βασίλη Καρρά με τη Μυτιλήνη. Ο Βασίλης Καρράς είχε επισκεφτεί το νησί μας πολλές φορές και όχι μόνο στα πλαίσια των επαγγελματικών του υποχρεώσεων.

Η τελευταία του ιδιωτική επίσκεψη ήταν αρχές καλοκαιριού του 2023 όταν είχε έρθει στο νησί μας για διακοπές μαζί με την οικογένειά του. 

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιάννης Σινάνης  "Στη Γειτονιά των Αγγέλων βρίσκεται  ο άρχοντας του λαικού μας τραγουδιού Βασίλης Καρράς ο οποίος άφησε τη τελευταία του πνοή σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης... Είχα τη τύχη να του κάνω την πρώτη του συναυλία στη Μυτιλήνη και από τότε ερχόταν τακτικά ιγκόγνιτο στο νησί μας και πήγαινε στον Ταξιάρχη στο Μανταμάδο όπως και στον Άγιο Ραφαήλ... Ωραίος άνθρωπος!!! Καλό ταξίδι Βασίλη μας!!!"

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας espresso αποκαλύπτει και μια άλλη άγνωστη σχέση του Βασίλη Καρρά με το νησί μας. Είναι το μέρος που έζησαν αρχικά ο παππούς και η γιαγιά του όταν ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει:

Ο παππούς και η γιαγιά του ήταν Πόντιοι από την Κερασούντα και μετακόμισαν στη Μυτιλήνη μετά την Καταστροφή του 1922. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στα παράλια της Καβάλας και κατόπιν μετακινήθηκαν προς το βουνό, σε ένα μικρό χωριό, το Κοκκινοχώρι. Εκεί γεννήθηκε το 1953 ο Βασίλης Κεσογλίδης, που έμελλε να εξελιχθεί μελλοντικά στον αστέρα Βασίλη Καρρά, κάνοντας μια ολόκληρη Ελλάδα, «απ’ τον Βορρά μέχρι τον Νότο», να τραγουδά τις επιτυχίες του.

Μοιράσου το άρθρο!