Lifestyle

10/06/2021 - 00:36

Η δική μας Μαργαρίτα είναι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef

Είναι επίσημο!  Ανακοινώθηκε μόλις τώρα! Έχουμε την πρώτη Ελληνίδα MasterChef. Είναι η δική μας Μαργαρίτα!

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη!!! Η Μαργαρίτα από την Καλλονή Λέσβου είναι η φετινή νικήτρια του MasterChef 5.

Με 38 βαθμούς είναι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef με τον μεγάλο τίτλο και τις 50.000 ευρώ να της ανήκουν.

Με δάκρυα στα μάτια η ταλαντούχα μαγείρισσα κράτησε το μεγάλο βραβείο στα χέρια της, με τον σύντροφό της, τον Χρήστο και τη μητέρα της, την κυρία Σοφία, να την αγκαλιάζουν ευτυχισμένοι!

Δακρυσμένος ο Διονύσης Σαρακίνης (συγκέντρωσε 36 βαθμούς)  συνεχάρη τη συμπαίκτριά του που κατάφερε να μαγειρέψει καλύτερα.

 

MasterChef Τελικός: Οι βαθμολογίες των κριτών

Όταν ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, η αγωνία χτύπησε... κόκκινο. Υπενθυμίζεται, πως ήδη από την πρώτη δοκιμασία της προηγούμενης εβδομάδας, η Μαργαρίτα είχε πάρει 8/10, ενώ ο Διονύσης είχε πάρει 7/10.

Έτσι, οι κριτές ανακοίνωσαν τις βαθμολογίες των φιναλίστ στις τέσσερις δοκιμασίες που ακολούθησαν:

  • Η Μαργαρίτα, για τη δεύτερη δοκιμασία πήρε 8/10, για την τρίτη 7/10, όπως και για την τέταρτη, ενώ για την πέμπτη δοκιμασία πήρε 8/10.
  • Ο Διονύσης από την πλευρά του, για τη δεύτερη δοκιμασία πήρε 7/10, για την τρίτη 8/10, για την τέταρτη 7/10, ενώ την ίδια βαθμολογία πήρε και για την πέμπτη

Το συνολικό άθροισμα των πέντε αποτελεσμάτων, λοιπόν, (38 έναντι 36) ανέδειξε την Μαργαρίτα μεγάλη νικήτρια.

 

Ο 49χρονος σεφ Jason Atherton ήταν ο καλεσμένος κριτής του τελικού και εκείνος που έβαλε τη σφραγίδα της τελικής βαθμολογίας για τον νικητή. Ο σεφ είναι κάτοχος ενός αστεριού Michelin, ήταν δεξί χέρι του Gordon Ramsay στο λονδρέζινο ρεστοράν «Maze» και συμπαρουσιαστής της εκπομπής του Sky Living TV «My Kitchen Rules». Με όλους τους παίκτες στον εξώστη, τους κριτές και τον φιλοξενούμενο σεφ, οι δύο φιναλίστ κλήθηκαν να μαγειρέψουν για την πρωτιά. 

 

Μαργαρίτα MasterChef - Το βιογραφικό της

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την Μαργαρίτα, την φετινή νικήτρια του Masterchef!

  • Η Μαργαρίτα είναι 27 χρονών και κατάγεται από την Καλλονή Λέσβου
  • Έχει σπουδές σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική
  • Απέκτησε επαγγελματική εμπειρία σε κουζίνες του εξωτερικού
  • Αναγνωρίζει ότι μιλάει πολύ και για αυτό δεν την πειράζει που φίλοι και συνάδελφοι την αποκαλούν "γλωσσοκοπάνα"
  • Οι σπουδές της στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, την οδήγησαν στο εξωτερικό, όπου έζησε για αρκετά χρόνια.
  • Απέρριψε σημαντικές προτάσεις συνεργασίας στο εξωτερικό για να είναι δίπλα στον σύντροφό της, Χρήστο
  • Υπήρξε η νικήτρια του Silver Award και των 10.000 ευρώ
  • Είναι η νικήτρια του MasterChef 5 και η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά αυτόν τον τίτλο.
  • Κέρδισε το ποσό των 50.000 μαζί με τον τίτλο του MasterChef

 

 

d

 

Διαβάστε up date:

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη στο βάθρο του νικητή - Τα πρώτα της λόγια μετά τη νίκη(βίντεο)

 

 

Η Μαργαρίτα στο χθεσινό επεισόδιο του τελικού  είδε τον σύντροφό της, τον Χρήστο, και τη μητέρα της που είχε να συναντήσει για χρόνια. Ο Διονύσης είδε τους γονείς του, αλλά και την αγαπημένη του Ανούς. Αστεία και πειράγματα έκαναν τους παίκτες να χαλαρώσουν λίγο πριν την τελική δοκιμασία της Τετάρτης 9 Ιουνίου, που θα αναδείξει τον κάτοχο του τίτλου του «MasterChef» και νικητή των 50.000 ευρώ.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη δεν μπόρεσε να πιστέψει στα μάτια της βλέποντας τη μητέρα της, την οποία είχε να συναντήσει από κοντά περισσότερα από τρία χρόνια. «Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την ώρα στέγνωσαν τα δάκρυα, στέγνωσαν τα συναισθήματα, στέγνωσε ο λαιμός μου και δεν ήξερα τι να κάνω. Κόμπλαρα λίγο! Έχω να την δω την μαμά μου τρία χρόνια και από τη χαρά μου όλα τα συναισθήματα έσβησαν» σημείωσε με ενθουσιασμό η Μαργαρίτα στην κάμερα του MasterChef.

«Δεν ήθελα να έρθω με μια συγκινητική ιστορία για να με αγαπήσει ο κόσμος. Τα άσχημα και τα δύσκολα δεν ήθελα ούτε να τα πω ούτε να τα δείξω» συμπλήρωσε η παίκτρια του ριάλιτι μαγειρικής του STAR. O Άγιος Ταξιάρχης έβαλε πολλές φορές το χέρι του εδώ στο MasterChef για να τα πάω καλά. H μαμά μου έφερε ένα κομποσκοίνι από τον Άγιο Ταξιάρχη, αξίζει να το βάλω» είπε η Μαργαρίτα και συμπλήρωσε «Ολα γραμμένα είναι στη ζωή, και η νίκη και η ήττα». Όταν είδε τον σύντροφό της είπε: «Νιώθω πάλι τη μυρωδιά του και την αγκαλιά του. Τώρα νομίζω έχω πάρει όλα τα έπαθλα του MasterChef, μου λείπουν μόνο τα 50.000». 

 

Υπενθυμίζουμε ότι δύο ημέρες πριν τον μεγάλο του MasterChef η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» συνδέθηκε ζωντανά με την πατρίδα της Μαργαρίτας Νικολαΐδη την Καλλονή Μυτιλήνης.

Εκεί ο δημοσιογράφος Θεόφιλος Μυζικας μίλησε για τη φιναλίστ του ριάλιτι μαγειρικής, η οποία είναι πολύ πιθανό να αναδειχθεί ως η πρώτη Ελληνίδα MasterChef και αποκάλυψε ποια είναι η καταγωγή της από την πλευρά της μητέρας της.

«Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σκάλα Καλλονής. Η Μαργαρίτα είναι αυτό που βλέπετε ακριβώς. Η μαμά της, η κυρία Σοφία, ζει στην πατρίδα της τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια και καμαρώνει για την κόρη της. Με τον μπαμπά της δεν ξέρω τι σχέση έχει η Μαργαρίτα. Η μαμά της και αδερφή της την στηρίζουν πολύ, αλλά και το αγόρι της.», αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος,

 

Μοιράσου το άρθρο!