Lifestyle

03/01/2023 - 17:36

Η Ιωάννα Μαλέσκου στην Αγιάσο - «Παγιαβλέλ», «καϊνάρι» και βασιλόπιτα! (φωτογραφίες)

Η γνωστή παρουσιάστρια Ιωαννα Μαλέσκου από σήμερα είναι στο νησί μας και .... πρώτη στάση η Αγιάσος!

Η πρώτη ανάρτηση της χρονιά  από τη Μυτιλήνη:

"Καλωσορίζοντας το 2023, οικογενειακά, με εκλεκτούς φίλους, σπιτικές νοστιμιές, χαμόγελα, παιχνίδια και με το φλουρί της βασιλόπιτας! Αγκαλιάζω λοιπόν όσα μου έφερε το προηγούμενο έτος, κρατώ με ευγνωμοσύνη όσα και όσους με έκαναν καλύτερο άνθρωπο και ανυπομονώ για όσα το νέο έτος θα μου φέρει. Η πρώτη ημέρα του έτους πάντως, μου χάρισε συγκλονιστικές εικόνες και μάλιστα χωρίς φίλτρο. Αληθινές στιγμές, με αληθινούς ανθρώπους, αυτό θα πει τύχη και ευλογία μαζί! Να έχετε υγεία και πίστη! Όλα έρχονται στη σωστή στιγμή. Καλή χρονιά!!"

 

Πριν λίγο η γνωστή παρουσιάστρια βρέθηκε στην Αγιάσο και έγραψε στα social media ανεβάζοντας και τις φωτογραφίες που βλέπετε! 

 

 

Μυτιλήνη λοιπόν και πρώτη στάση της εκδρομής μου, στην Αγιάσο. Στον πανέμορφο αυτό παραδοσιακό οικισμό, που διατηρεί αναλλοίωτο το άρωμα μιας άλλης εποχής, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τους φιλόξενους ανθρώπους της, να σε καλωσορίζουν με χαμόγελο στον τόπο τους. Αφού άναψα κεράκι στην Παναγία της Αγιάσου, περιπλανήθηκα στα στενά σοκάκια, πήρα μαζί μου καλούδια αναμνηστικά, εντυπωσιασμένη από την αγγειοπλαστική, κεραμική και ξυλογλυπτική. Γνώρισα το «παγιαβλέλ», το μικρό αυτό πήλινο αγγείο, σε διάφορες μορφές, που «κελαηδάει» όταν έχει μέσα νεράκι και φυσάς! Μια νεροσφυρίχτρα, παιδικό παιχνίδι παλαιότερων χρόνων, που με συνάρπασε.

Πήρα μαζί μου και «καϊνάρι», το παραδοσιακό ρόφημα από μίγμα βοτάνων και μπαχαρικών, για την τόνωση του οργανισμού. Ειδικά αυτή την εποχή, είναι must ! Κάτι παραπάνω γνώριζαν οι παλιοί.

Εννοείται, δοκίμασα διάφορες παραδοσιακές γεύσεις, μεταξύ αυτών, την ξακουστή Αγιασώτικη βασιλόπιτα! Δεν κατάφερα να μετρήσω πόσα φύλλα έχει, ούτε έμαθα το μυστικό της. Ομολογώ όμως πως είναι πεντανόστιμη και ιδιαίτερη. Όσο ιδιαίτερη και δύσκολη είναι η παρασκευή της! Αν δεν έχετε επισκεφθεί μέχρι σήμερα την Αγιάσο, σίγουρα αξίζει να το κάνετε. Εγώ πάντως, σίγουρα θα ξαναπάω με την πρώτη ευκαιρία.

 

πηγη:

https://www.agiasos.gr/

Μοιράσου το άρθρο!