Lifestyle

02/07/2020 - 08:10

Η νέα ζωή της Ειρήνης Μελισσαροπούλου – Τι λέει στο MEGA ο συνήγορός της

Την απόσταση που χωρίζει την απόγνωση από την ελπίδα διένυσε σε δυόμιση χρόνια η Ειρήνη Μελισσαροπούλου. Το μοντέλο που συνελήφθη για ναρκωτικά στον Χονγκ Κονγκ, φυλακίστηκε, αθωώθηκε και έκανε την ολική επαναφορά, αφού κατάφερε να περάσει στις εξετάσεις της ΕΛ.ΑΣ και περιμένει να διοριστεί συνοριοφύλακας.

Από το μόντελινγκ στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και μετά στη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας. Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας, όμως είναι η ζωή της Ειρήνης Μελισσαροπούλου από τη Μυτιλήνη, ετών μόλις 22.

Από τις φυλακές στη φύλαξη συνόρων

Δεκαεννιά ετών στα πρώτα της  βήματα στη μόδα, η Ειρήνη βρίσκεται μόνη της τον Νοέμβριο του 2017 μετά από σύντομο ταξίδι στην Αιθιοπία, στο Χονγκ Κονγκ για να ανοίξει τα φτερά της στο μόντελινγκ, όπως την προέτρεψε τότε ο καλύτερος της φίλος.

Στο αεροδρόμιο της κινεζικής μεγαλούπολης η κοπέλα συλλαμβάνεται με 2,5 κιλά κοκαΐνης στις αποσκευές της. Δεκαέξι μήνες περνά στις φυλακές στη μακρινή χώρα, επιμένοντας σε κάθε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δικούς της στο νησί πως δεν είχε ιδέα ότι μετέφερε ναρκωτικά στη βαλίτσα της.

Ζει έναν εφιάλτη, όμως είναι αποφασισμένη να παλέψει για να φανεί η αλήθεια όπως λέει σε κάθε επικοινωνία με τον πατέρα της, που είναι αστυνομικός. Σήμερα η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, ελεύθερη πλέον, βλέπει το  όνομα της στη λίστα των επιτυχόντων για τους συνοριοφύλακες ορισμένου χρόνου στη Λέσβο.

«Πώς παγιδεύτηκα»

Η κοπέλα είχε περιγράψει πως παγιδεύτηκε. Ο καλός «φίλος» της όπως πίστευε τότε, ο οποίος είχε ταξιδέψει μαζί της στην Αιθιοπία, της έφερε έναν ορειβατικό σάκο για να βάλει τα ρούχα της. Της είπε ότι θα φτάσει στο Χονγκ Κονγκ δύο μέρες αργότερα από εκείνη, καθώς είχε βρει πιο φθηνό εισιτήριο. Η συνέχεια θυμίζει θρίλερ.

Η υπόθεση παραπέμπεται στο ανώτατο δικαστήριο και εκεί, μετά από μια διαδικασία εφτά ημερών ακούει την ομόφωνη αθωωτική απόφαση. Στο πακέτο με τα ναρκωτικά δεν έχει βρεθεί δικό της DNA και αυτό μαζί με την κατάθεσή της οδήγησε στη λύτρωση.

Από τον Μάρτιο του 2019 η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ζει κοντά στην οικογένειά της στη Μυτιλήνη, πέχοντας αφήσει πίσω της τον εφιάλτη και κοιτάζωντας μπροστά.

Η Ειρήνη αθωώθηκε καθαρά και πανηγυρικά

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο συνήγορος της 22χρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου, σημείωσε πως παρά το νεαρό της ηλικίας της, η κοπέλα στάθηκε δυνατή και η πίστη της στον Θεό τη βοήθησε να επιβιώσει τους δύσκολους 16 μήνες που πέρασε στη φυλακή.

«Παρά το νεαρό της ηλικίας της μου έλεγε ότι έχει πιστή στον Θεό, αυτό την κράτησε τους δύσκολους 16 μήνες στις πολύ αυστηρές φυλακές».

Ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι η 22χρονη πλέον Ειρήνη είχε τότε τη δυνατότητα να ομολογήσει, κάτι που θα μείωνε την ποινή της κατά το 1/3.

«Όταν της έδωσα αυτήν την επιλογή, αρνήθηκε κατηγορηματικά. Είπε είμαι αθώα, είμαι πεπεισμένη για την αθωότητά μου».

Τελικά η δικαίωση ήρθε για την Ειρήνη.

«Η Ειρήνη είναι αθώα καθαρά και πανηγυρικά».

Μόνο σαν έκπληξη θα μπορούσα να φανταστώ πιθανή αθώωση

Ο συνήγορος της 22χρονης σημείωσε ότι είχε αμφιβολίες για τον αν τελικά θα ερχόταν η πολυπόθητη δικαίωση για την Ειρήνη.

«Θεωρούσα ότι η εξέλιξη θα ήταν δυσμενής και μόνο σαν έκπληξη θα μπορούσα να φανταστώ πιθανή αθώωση».

Η 22χρονη αθωώθηκε πανηγυρικά, αφού και οι εφτά ένορκοι ομόφωνα την έκριναν αθώα.

«Ήταν έντονη συναισθηματικά η στιγμή. Εκείνο το δευτερόλεπτο κατάλαβα ότι μάλλον αθωώνεται η Ειρήνη».

Πλέον η Ειρήνη κάνει μια καινούργια αρχή στη ζωή της, αφού πέτυχε στις εξετάσεις της σχολής συνοριοφυλάκων.

Μοιράσου το άρθρο!