Lifestyle

03/04/2024 - 06:57

Ο Αρχιμανδρίτης από τη Λέσβο που έγινε viral

Καβαρνός Νικόδημος: Ποιος είναι ο Αρχιμανδρίτης που έγινε viral; Ο Αρχιμανδρίτης των πολλών likes και views που έχει Apple Music

Νικόδημος: Ο Αρχιμανδρίτης των πολλών likes και views που έχει Apple Music

Τις τελευταίες μέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο του Αρχιμανδρίτη να ψέλνει το «Χριστός Ανέστη» στη λειτουργία του Πάσχα. Ας τον γνωρίσουμε.

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός, κατά κόσμον Παναγιώτης Καβαρνός, γεννήθηκε το 1980 στη Λέσβο και σε ηλικία 15 ετών βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας για το ταλέντο του στη Βυζαντινή Μουσική. Όμως, δεν περιορίστηκε εκεί.

Μπορεί το ταλέντο του στη μουσική και η φωνή του να τον έχουν κάνει viral αλλά και επιτυχημένο εμπορικά χάρη στους δίσκους που έχει κυκλοφορήσει κατά διαστήματα, ο ίδιος όμως έχει και άλλα ταλέντα κρυμμένα στο μανίκι του.

Πέρα από ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας και διευθυντής Βυζαντινής χορωδίας, είναι και διδάκτωρ επικοινωνίας-θεολογίας, καθώς επίσης και σκηνοθέτης κινηματογράφου και τηλεόρασης.

Στις 27 Ιανουαρίου 2009, χειροτονήθηκε σε διάκονο και δύο εβδομάδες αργότερα, στις 2 Φεβρουαρίου 2009, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, λαμβάνοντας και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη, αποκτώντας έτσι και τον τίτλο του νεότερου κληρικού που υπηρετεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες διεθνώς, ταξιδεύοντας από τη Ρουμανία μέχρι την Καλιφόρνια, και μέχρι σήμερα μετρά πάνω από 10 CD στη δισκογραφία του, διαθέτοντας παράλληλα προφίλ στο Apple Music για τους πιστούς της μουσικής του.

Σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για τη σημασία της μουσικής, την οποία και βλέπει ως θείο δώρο, τονίζοντας: «Συνάντησα ανθρώπους που λυτρώθηκαν από ουσίες και η μουσική των αγγέλων τους βοήθησε να ξεπεράσουν ψυχολογικά νοσήματα. Είδα ανθρώπους που χρησιμοποιήσαν τη μουσική ως γέφυρα για τη σωτηρία τους.

Τελικά ο Χριστός ενεργεί με πολλούς τρόπους και κάνει θαύματα ακόμα και μέσα απο τη μουσική των αγγέλων, τη βυζαντινή μουσική».

 

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook έγινε viral λόγω της εξαιρετικής φωνής του κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που του συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος διατηρεί μια στενή σχέση με τα social media όντας πολύ ενεργός στις σχετικές πλατφόρμες και ανεβάζοντας ολόκληρες τις λειτουργίες που τελεί καθώς επίσης και αποσπάσματα από τις συναυλίες του.

Δείτε παρακάτω το viral βίντεο:

https://www.hello.gr/

Μοιράσου το άρθρο!