Lifestyle

19/01/2022 - 13:32

Παντελής Παντελίδης – Ξεκινά η πολύκροτη δίκη για το δυστύχημα – Τι αναφέρει ο δικηγόρος της Μίνας Αρναούτη

Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν έξι χρόνια από το τροχαίο δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, όπου ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του και οι συνεπιβάτιδες του Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου τραυματίστηκαν, εκδικάζονται την Πέμπτη οι αγωγές για τις αποζημιώσεις.

Με την αγωγή της προς την εταιρεία που ασφάλιζε το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης, η Μίνα Αρναούτη ζητά 1.164.137 ευρώ ως ηθική και οικονομική αποζημίωση. Όπως εξηγεί λεπτομερώς στην αγωγή, αξιώνει 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια, αν δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.

Την Πέμπτη θα εκδικαστεί και η αγωγή της Φρόσως Κυριάκου, που επίσης επέβαινε στο αυτοκίνητο. Αξιώνει το ποσό των 94.630 ευρώ από τα οποία τα 80.000 αφορούν την ηθική βλάβη και το υπόλοιπο ποσό είναι για νοσήλια και άλλα.

Από την πλευρά της η οικογένεια Παντελίδη επιμένει μέχρι σήμερα ότι οδηγός του μοιραίου τζιπ δεν ήταν ο δημοφιλής τραγουδιστής αλλά η Φρόσω Κυριάκου.

«Έχει καταστραφεί η ζωή της»

Ο Ιωάννης Κωλέττης, δικηγόρος της Μίνας Αρναούτη, μίλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφέρθηκε στα πολύωρα χειρουργεία που έκανε η πελάτισσά του και τα σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα που της έχει αφήσει αυτή η υπόθεση.

«Μετά την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας που κράτησε πέντε χρόνια για να αποδειχτεί ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο, κι αποδείχτηκε ότι ήταν ο Παντελής Παντελίδης, δικάζουμε την αγωγή αποζημίωσης της Μίνας Αρναούτη, της Φρόσως Κυριάκου και της οικογένειας Παντελίδη, που κι εκείνη ζητάει αποζημίωση. Ταυτόχρονα υπάρχουν αγωγές από την ασφαλιστική εταιρεία κατά της οικογένειας Παντελίδη, με την ασφαλιστική εταιρεία να ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής ήταν υπό επήρεια μέθης και θα πρέπει να πληρώσουν χρήματα που θα επιδικαστούν», εξήγησε αρχικά ο κ. Κωλέττης.

«Η αποζημίωση που ζητάμε είναι πάνω από 1 εκατ. ευρώ για όσα έχει υποστεί η Μίνα Αρναούτη. Όταν πήγε στη ΜΕΘ έκανε τρία χειρουργεία, τα οποία διήρκησαν 11 ώρες. Για να το πω λαϊκά, είχε μία τρύπα 10 εκατοστά στο θώρακα και της έλειπε κόκκαλο από το μηριαίο, το οποίο ήταν γύρω στα 9 εκατοστά. Όλη η δεξιά της πλευρά είχε κατάγματα, ο θώρακάς της είχ εμετατοπιστεί προς τα αριστερά. Ήταν ένα χειρουργείο 11 ωρών που από την αξία των γιατρών και μόνο γλίτωσε. Έχει κάνει 16 χειρουργεία μεγάλα, φανταστείτε πόσες ακτινοβολίες έχει κάνει… Έχει βλάβες και στη δεξιά πλευρά. Ίσως φαντάζει υπερβολικό το ποσό της αποζημίωσης, αλλά δεν είναι».

Ο δικηγόρος τόνισε πως το αντίκτυπο του τροχαίου την επηρέασε σωματικά και ψυχολογικά.

«Μην κοιτάτε τις φωτογραφίες που ανέβαζει, προσπαθεί να εξωραΐσει το κακό. Δεν έχει αποδεχτεί την κατάστασή της. Έχει έντονα ψυχολογικά προβλήματα. Όλα θα αποδειχτούν στο δικαστήριο με ιατρικά έγγραφα. Να προσθέσουμε όσα έχει περάσει αυτά τα χρόνια με τις κατηγορίες που είχε να αντιμετωπίσει».

Ο κ. Κωλέττης υπογράμμισε πως λόγω της σωματικής της κατάστασης μετά το τροχαίο και τα πολλά χειρουργεία δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε χειρωνακτική εργασία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δουλέψει. «Έχει καταστραφεί η ζωή της», είπε.

Μοιράσου το άρθρο!