Lifestyle

04/06/2021 - 06:50

Πώς η Μαργαρίτα από την Καλλονή έφτασε στην κορυφή

Το φετινό MasterChef έχει μια και μόνη πρωταγωνίστρια και αυτή δεν είναι άλλη από την Μαργαρίτα. Η Μαργαρίτα είναι στον τελικό και διεκδικεί τη μεγάλη νίκη. Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε αν θα είναι η πρώτη γυναίκα νικήτρια του ελληνικού MasterChef. Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη αντιμετωπίζει τον Διονύση Σαρακίνη στον τελικό του «MasterChef 5».

Η διαδικασία του μεγάλου τελικού  περιλαμβάνει πολλές δοκιμασίες για τους δύο φιναλίστ. Μέσα από αυτές, οι παίκτες θα συγκεντρώσουν βαθμούς, οι οποίοι θα συμψηφιστούν στην τελευταία αναμέτρηση. Ο πολυαναμενόμενος τελικός του MasterChef 5 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, στις 21:00 στο Star, ενώ ο νικητής θα ανακοινωθεί σε live μετάδοση.

Χωρίς υπερβολές, χωρίς φασαρία, στρατηγική και κακίες, η Μαργαρίτα ξεχώρισε από την αρχή του παιχνιδιού για τις ικανότητές της, την φαντασία της στην μαγειρική αλλά κυρίως για τον χαρακτήρα και το χαμόγελο της.

Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η μόνη παίκτρια που όλοι οι συμπαίκτες της αγαπούσαν και που την μέρα που έφυγε έκλαιγαν όλοι στον εξώστη.

Κριτές και συμπαίκτες «έβλεπαν» την Μαργαρίτα στον τελικό του παιχνιδιού, η ίδια κέρδισε και το Silver Award, και όλοι σοκαρίστηκαν όταν έφυγε επειδή δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το πιάτο αντιγραφής.

«Μαγειρική ταλεντάρα» την χαρακτήρισε ο Σωτήρης Κοντιζάς, με «έμφυτο ταλέντο που βρίσκει κανείς σπάνια» την αποχαιρέτισε ο Πάνος Ιωαννίδης, ενώ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τόνισε τον χαρακτήρα της.

Η παίκτρια επέστρεψε στον διαγωνισμό με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Μόλις άκουσε το όνομά της πήρε την ποδιά της και άρχισε να τρέχει στον εξώστη, όπου την υποδέχθηκαν οι φίλοι της με ουρλιαχτά.

Εκτός από τους διαγωνιζόμενους πάρτι για την επιστροφή της έκαναν και οι χρήστες του Twitter που πανηγύρισαν με τον δικό τους τρόπο την επιστροφή της αγαπημένης του παίκτριας. Το ίδιο έκανε και ο Άκης Πετρετζίκης δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Μαργαρίτα.

Οι περισσότεροι παίκτες που αποχώρησαν ήδη από το παιχνίδι θεωρούν ότι η Μαργαρίτα είναι αυτή που όχι μόνο θα βρεθεί στον τελικό αλλά θα αναδειχθεί και πρώτη ελληνίδα MasterChef

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Η Μαργαρίτα είναι 27 χρονών και έρχεται στο «MasterChef 5″ από την Καλλονή της Μυτιλήνης.

Αποδείχθηκε γρήγορα η «γλωσσοκοπάνα» του παιχνιδιού και όπως λένε οι φίλοι της για την Μαργαρίτα η μαγειρική είναι τρόπος ζωής και δεν είναι λίγες οι φορές, που με μια βαλίτσα στο χέρι κυνήγησε το όνειρο της.

Οι σπουδές της στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, την οδήγησαν στο εξωτερικό, όπου έζησε για αρκετά χρόνια. Η αντιδραστική και αυθόρμητη Μαργαρίτα δεν δίστασε να απορρίψει σημαντικές προτάσεις στο εξωτερικό, προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα και στον ζαχαροπλάστη σύντροφο της.

Το μαγειρικό ταξίδι για εκείνη δεν σταματά ποτέ. Αυτή τη φορά ετοίμασε βαλίτσες και είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τον τελικό.

Πιάτα με φαντασία και ιδιαίτερους συνδυασμούς

Oι κριτές από τις πρώτες μέρες είχαν εντοπίσει το ιδιαίτερο ταλέντο της Μαργαρίτας. Τις περισσότερες φορές τα υλικά που η ίδια επέλεγε να χρησιμοποιήσει δεν ήταν παραδοσιακά συμβατά αλλά τελικά ενθουσίαζαν τους κριτές.

Η Μαργαρίτα είχε κερδίσει και το πρώτο Mystery Box του φετινού διαγωνισμού και πολύ συχνά ήταν μέσα στις καλύτερες προσπάθειες.

Φαντασία αλλά και μαγειρική αντίληψη την χαρακτηρίζει σύμφωνα με τον Πάνο Ιωαννίδη, τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο οι οποίοι τόνιζαν ότι η ίδια είχε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη του παιχνιδιού.

 

Αποχώρηση με κλάματα και τιμητικά λόγια

H Μαργαρίτα βρέθηκε υποψήφια προς αποχώρηση μετά από δική της πρόθεση. Ως αρχηγός ομαδικής δοκιμασίας θεώρησε ότι έπρεπε να πάρει την ευθύνη της ήττας και έτσι δεν δέχθηκε να μαγειρέψει για να διεκδικήσει την ασυλία.

Η Μαργαρίτα ήταν συνυποψήφια με τη Μαρία Λαζαρίδη και τον Παναγιώτη Τζαμαλή. Οι τρεις παίκτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία απαιτητική δοκιμασία αντιγραφής πιάτου, που είχε σχέση με ένα δύσκολο γλυκό.

Οι κριτές εκτίμησαν την προσπάθεια των παικτών αλλά η Μαργαρίτα δεν είχε ολοκληρώσει καν το κέλυφος που απαιτούνταν. Η ίδια με δάκρυα στα μάτια ντρεπόταν να παρουσιάσει το πιάτο.

Η αποχώρησή της έστω και για δύο ημέρες  «στοίχισε» πολύ, τόσο στους συμπαίκτες της όσο και στους κριτές του διαγωνισμού, οι οποίοι την αποχαιρέτησαν με τα πιο συγκινητικά λόγια.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ξεκίνησε λέγοντας: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έχεις δώσει, ως άνθρωπος, στον διαγωνισμό. Για εμάς είσαι δύο πράγματα. Μία πολύ καλή μαγείρισσα και ένας καταπληκτικός άνθρωπος».

«Μαργαρίτα θέλω να σου πω, ότι είσαι από τις πιο δυνατές μαγειρικές προσωπικότητες που έχω δει στο MasterChef ως τώρα. Έχεις δημιουργικότητα απίστευτη, έχεις τεχνική και έχεις και κάτι άλλο που ή το έχεις ή δεν το έχεις. Δε μαθαίνεται. Είναι αυτό το ότι φαντάζεσαι τη γεύση. Είναι ένα ταλέντο έμφυτο. Ειλικρινά σου λέω ότι σε θαυμάζω. Θα πας πάρα πολύ μπροστά στη ζωή σου. Το αξίζεις», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

«Θεωρώ τιμή μου τα πιάτα που δοκίμασα από εσένα. Δεν το έχω ξανανιώσει στις 5 σεζόν του MasterChef, δεν ξέρω τι έμπνευση έχεις. Προσωπικά σε ευχαριστώ», πρόσθεσε ο Σωτήρης Κοντιζάς και η Μαργαρίτα ξέσπασε σε κλάματα. Παρέδωσε την ποδιά της και προχώρησε προς την πόρτα εξόδου του μαγειρικού πλατό.

Η συγκινητική ανάρτηση του συντρόφου της

Στο πλευρό της Μαργαρίτας βρίσκεται ο σύντροφός της, ο οποίος νιώθει περήφανος για την πορεία της και καμαρώνει για εκείνη.

Ο pastry chef Χρήστος Καλομοίρης, με τον οποίο είναι ζευγάρι, περίπου δύο χρόνια, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής της.

«Καμάρι! Τιμή και περηφάνια γι΄αυτό εδώ το πλάσμα! Δεν έχω λόγια, αξίζεις τα καλύτερα! Ήσουν, είσαι και θα είσαι η νικήτρια της καρδιάς μου μέσα και έξω από το παιχνίδι» έγραψε ο σύντροφός της παίκτριας από την Καλλονή της Λέσβου. 

H κουμπαριά με τον Κουτσόπουλο

Η Μαργαρίτα από την αρχή του παιχνιδιού έδειξε μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Ο «θείος» του παιχνιδιού αστειευόταν συχνά με την καταγωγή της, το ταλέντο της αλλά και την αγάπη της στον σύντροφό της Χρήστο.

Η ίδια μάλιστα του είχε προτείνει να γίνει κουμπάρας στο γάμο του και φυσικά ο Κουτσόπουλος δέχθηκε.

Από τότε οι δύο κουμπάροι αντάλλαζαν προτάσεις φαγητού, μουσικής και στολισμού για τον γάμο.

Η ίδια παραδέχτηκε ότι στο γάμο της θα χαλάσει και τα 10.000 ευρώ που κέρδισε από το Silver Award αν και όπως τόνισε καλύτερα να μαζεύει λεφτά και ο… κουμπάρος.

 

in.gr

Μοιράσου το άρθρο!