Λήμνος

23/04/2012 - 00:38

Στη Λήμνο ο Νίκος Σηφουνάκης

yle="text-align:justify;">Στην Λήμνο θα βρίσκεται από σήμερα  Δευτέρα ο Υπουργός Αν. Υπουργός ΠΕΚΑ και υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Σηφουνάκης, προκειμένου να πάρει μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στον Μούδρο για τη Μάχη της Καλλίπολης.

Ακολούθως, θα περιοδεύσει στα χωριά της περιοχής και θα παραστεί στους ιππικούς Αγώνες που διοργανώνονται στην Καλλιόπη Λήμνου ανήμερα του Αγίου Γεωργίου.

Την Τρίτη θα βρίσκεται στην Μύρινα, όπου με τους συνεργάτες του θα επιμεληθούν τα του εκλογικού του γραφείου, που θα λειτουργήσει εκεί (στην κεντρική αγορά).

Σ αυτές τις εκλογές λόγω της κρίσης και της ιδιαίτερα σύντομης προεκλογικής περιόδου, δεν θα λειτουργήσει εκλογικό γραφείο του κ. Σηφουνάκη στο κέντρο της Μυτιλήνης.  Θα δέχεται τους φίλους και το κοινό στο πολιτικό του γραφείο (οδός Ξάνθου 2 Μυτιλήνη).

Το  μεσημέρι της Τρίτης (24.4.12) ο κ. Σηφουνάκης  θα μεταβεί στη Λέσβο και θα ακολουθήσει το πρόγραμμα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ στις περιοδείες στη Λεσβιακή ύπαιθρο.     

-------------------------

Δήλωση του Νίκου Σηφουνάκη για το πρόβλημα με τα αγριοκούνελα στη Λήμνο

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή δημοσιεύματα, για το γνωστό θέμα της αντιμετώπισης των αγριοκούνελων στη Λήμνο δήλωσε σχετικά:  

«Ασφαλώς και το πρόβλημα των καταστροφών από τα  αγριοκούνελα απασχολεί τον αγροτικό κόσμο της Λήμνου εδώ και πολλά χρόνια, δεν προέκυψε προεκλογικά, ούτε βέβαια η αντιμετώπισή του εκδηλώθηκε ξαφνικά σήμερα. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΠΕΚΑ, εδώ και πολύ καιρό παρακολουθούν το ζήτημα, που εκδηλώνεται εντονότερο στα νησιά Λήμνος και Θηρασία, την αποδοτικότητα των μέτρων που ισχύουν και προβληματίζονται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων ώστε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα ο υπερπληθυσμός των ζώων. 

 

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό, η Υπηρεσία προσανατολίζεται στη λύση της συγκρότησης από την οικεία Διεύθυνση Δασών ειδικών συνεργείων κυνηγών 3-4 ατόμων(ανά συνεργείο), τα οποία θα λειτουργούν στις πληγείσες περιοχές, με την παρουσία έμπειρου δασικού υπαλλήλου ή κυνηγού που ορίζεται ως επικεφαλής-υπεύθυνος για τη λειτουργία του συνεργείου. Τα συνεργεία αυτά σχεδιάζεται να λειτουργήσουν έως 15 Ιουνίου και στη συνέχεια από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου.

 

Είμαι αισιόδοξος ότι τα συμπληρωματικά μέτρα θα ληφθούν το συντομότερο δυνατό, ανεξάρτητα απ την προεκλογική περίοδο, άλλωστε η ζωή δεν σταματά με τις εκλογές, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σηφουνάκης.»                         

 

Μοιράσου το άρθρο!