Λήμνος

15/01/2016 - 19:18

1.667.000 ευρώ από την Περιφέρεια για το οδικό δίκτυο της Λήμνου

Διήμερη επίσκεψη στη Λήμνο πραγματοποιεί η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου. Στο πλαίσιό της παραβρέθηκε σήμερα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου,  την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος. Παρούσα ήταν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, φορείς και κάτοικοι του νησιού.

 

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο συντήρησης του οδικού δικτύου που έχει γίνει το 2015 στο νησί ύψους 500.000 ευρώ, καθώς και στα προγραμματιζόμενα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου για το 2016, συνολικού προϋπολογισμού 1.667.000 ευρώ χρηματοδοτούμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για το δρόμο Κορνός- Σαρδές προϋπολογισμού 373.000 ευρώ, τη συντήρηση οδοποιίας Κεντρικής Λήμνου προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και τη συντήρηση οδοποιίας Δυτικής Λήμνου προϋπολογισμού 280.000 ευρώ, έργα τα οποία είναι υπό δημοπράτηση. Επίσης, για το δρόμο προς το αρχαίο θέατρο της Ηφαιστείας προϋπολογισμού 336.000 ευρώ που ήδη συμβασιοποιήθηκε, το υπό μελέτη έργο συντήρησης οδοποιίας Ανατολικής Λήμνου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και τα έργα ηλεκτροφωτισμού των οδικών κόμβων της Λήμνου ύψους 30.000 ευρώ και αποκατάστασης οδοποιίας 78.000 ευρώ που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Υπό μελέτη βρίσκεται για πρώτη φορά και έργο συντήρησης οδικού δικτύου στον Άγιο Ευστράτιο προϋπολογισμού 20.000 ευρώ.

Ειδική αναφορά έκανε η κα. Καλογήρου στα έργα του αγροτικού τομέα που ήδη έχουν ενταχθεί στον εθνικό σχεδιασμό και αφορούν στα φράγματα του Κάσπακα και της Ατσικής, για τα οποία η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ήδη εγγράψει στον προϋπολογισμό της ποσό 100.000 ευρώ για την επικαιροποίηση των μελετών. Όπως, επίσης, και στην ανάγκη αναδασμού της περιοχής της Ατσικής, αλλά και του Κοντοπουλίου, θέμα το οποίο αποτελεί ειδική προσπάθεια της Περιφέρειας, δεδομένης της μεγάλης σημασίας για την αγροτική ανάπτυξη του νησιού.

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην εγγραφή πίστωσης 400.000 ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη μελέτη των χερσαίων εγκαταστάσεων του λιμένα της Μύρινας, έργο για το οποίο θα γίνει προγραμματική σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο της Λήμνου, ώστε το νησί να αποκτήσει σύγχρονες λιμενικές εγκαταστάσεις. Τέλος, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία των αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή της Πολιόχνης και του Καβείριου και στη χρηματοδότησή τους από το νέο ΕΣΠΑ.

 

Μοιράσου το άρθρο!