Λήμνος

22/11/2012 - 05:49

4ο Φεστιβάλ Μύθων και Παραμυθιών στη Λήμνο

4ο  Φεστιβάλ Μύθων και Παραμυθιών  στη Λήμνο

 

 Για 4η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Μύθων και Παραμυθιών  «Παραμύθια χωρίς σύνορα» θα πραγματοποιηθεί στη Λήμνο από 24 έως και 27 Νοεμβρίου 2012. Το φεστιβάλ φέτος με σκοπό  την πολιτισμική εκπαίδευση και παροχή γνώσεων πάει κυρίως στα σχολεία της Λήμνου. Μέσα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που βιώνουμε στη χώρα μας, η λαϊκή προφορική παράδοση μοιάζει να αποτελεί αντίδοτο στην κρίση. Με μικρό προϋπολογισμό, με εθελοντισμό και με ενεργοποίηση των δυνάμεων της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας του νησιού,  ακολουθούμε τους ήρωες των μύθων και των παραμυθιών οι οποίοι θα πιαστούν από το χέρι και θα μας πάρουν μαζί τους στο δρόμο που οδηγεί στον τόπο της παραμυθίας, της ελπίδας και της λύτρωσης. Έναν τόπο που έχουμε τόσο ανάγκη.

   Το φεστιβάλ οργανώνει ο Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης-Πολιτισμού–Αθλητισμού  του Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

     Επιλέχτηκε να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ αυτή την περίοδο προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα των κατοίκων να έχουν πρόσβαση σε πολιτιστικές δράσεις όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα.

      Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 8 παραστάσεις (7 παραστάσεις για σχολεία και 1 παράσταση για μεγάλους και παιδιά.). Ο σχεδιασμός, η επιμέλεια και η υλοποίηση τους  γίνεται από καλλιτέχνες, επιστήμονες και αφηγητές της καλλιτεχνικής ομάδας “Μύθος” του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Είναι άνθρωποι με  εμπειρία στο χώρο της αφήγησης, της τέχνης  και της εκπαίδευσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: 

Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 20:00

Α) Παράσταση για μεγάλους και παιδιά στο πνευματικό κέντρο Αγίου Παντελεήμονα στο Ανδρώνι Μύρινας

 

Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 17:00

Α) Παράσταση για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της  Κούταλης και του Κοντιά στο πολιτιστικό κέντρο Πορτιανού

 

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου κατά την διάρκεια των σχολικών ωρών

Α) παράσταση στο δημοτικό σχολείο Μούδρου στις 9.30-10.30

Β) παράσταση στο δημοτικό σχολείο Ατσικής  στις 11.00-12.00

Γ) παράσταση στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου  στις  12.45-13.45

 

Τρίτη 27 Νοεμβρίου κατά την διάρκεια των σχολικών ωρών

Α) Παράσταση στο 1ο  δημοτικό σχολείο της Μύρινας  στις 10.00-11.00

Β) Παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Παντελεήμονα Ανδρωνίου για το 2ο και το 3ο  δημοτικό σχολείο της Μύρινας στις 11.30-12.30   

Γ) Παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Παντελεήμονα Ανδρωνίου για το Γυμνάσιο Μύρινας  στις 12.30-13.30

Όλες οι παραστάσεις έχουν ελεύθερη είσοδο

Μοιράσου το άρθρο!