Λήμνος

08/03/2016 - 12:46

78.000 ευρώ για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Λήμνου

Τη σύμβαση για το έργο «Άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης οδικού δικτύου Λήμνου» συνολικού προϋπολογισμού 78.000 ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

 

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες για την άμεση αποκατάσταση σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Λήμνου και πιο συγκεκριμένα: εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των τάφρων και των οχετών παροχέτευσης των υδάτων παραπλεύρως της οδού, εργασίες κατασκευής τοίχων αντιστήριξης των πρανών της οδού σε σημεία όπου παρουσιάζεται καθίζηση, εργασίες κατασκευής επενδυμένης τάφρου για την παροχέτευση των υδάτων παραπλεύρως της οδού και εργασίες μικρής κλίμακας τοπικά όπως επισκευές στηθαίων ασφαλείας, κλάδεμα δέντρων και θάμνων που μειώνουν την ορατότητα, επούλωση μεμονωμένων φθορών στο οδόστρωμα µε ασφαλτοσκυρόδεμα κλπ.

 

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 400 ημερολογιακές ημέρες.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 088) και θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη του Τμήματος Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λήμνου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Σε δήλωσή της η Περιφερειάρχης επισήμανε: «Η συντήρηση του Επαρχιακού και Εθνικού οδικού δικτύου σε όλα τα νησιά αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί ουσιαστικά η οδική ασφάλεια των πολιτών».

Μοιράσου το άρθρο!