Λήμνος

22/10/2012 - 12:46

Αναβολή ζήτηση η NEL για τη συζήτηση της αγωγής κατά του Δημάρχου Λήμνου

Αναβολή ζήτηση η NEL για τη συζήτηση της αγωγής κατά του Δημάρχου Λήμνου

Σήμερα, Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012, είχε οριστεί η δικάσιμος της αγωγής που είχε καταθέσει η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και η θυγατρική της εταιρεία «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ ΝΕ» κατά του Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή και της αγωγής που είχε καταθέσει η «Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου Α.Ε.», πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου «AQUA MARIA», κατά του Δημάρχου αλλά και του Αντιδημάρχου Λήμνου κ. Παναγιώτη Τσανταρλιώτη.

Υπενθυμίζουμε  ότι και οι δύο αγωγές αναφέρονται στις δυναμικές κινητοποιήσεις των Λημνιών με μοναδικό αίτημα την αξιοπρεπή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας. Με τις αγωγές οι εταιρείες ζητούν ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, 3 εκατομμύρια ευρώ.
Η Ν.Ε.Λ., η ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ και η ΑΝΕΝ ζήτησαν και πήραν αναβολή, μη θέλοντας να συζητηθεί η υπόθεση.
Οι εν λόγω εταιρείες κατηγορούν τον Δήμαρχο Λήμνου και τον Αντιδήμαρχο ότι διέδιδαν ψευδώς και συκοφαντικώς ανακριβή στοιχεία για το πλοίο «AQUA MARIA», το οποίο όπως αναφέρουν στις αγωγές τους είναι «είναι ένα αξιόπλοο πλοίο».
Στο Ειρηνοδικείο προσήλθαν ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων για συμπαράσταση προς τους εναγομένους.
Ο Δήμαρχος Λήμνου δήλωσε σχετικά: «Βρεθήκαμε στο Δικαστήριο για να υπερασπιστούμε τους αγώνες του Λημνιακού Λαού. Δεν μας ενδιαφέρουν οι εταιρείες και τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, εμείς απαιτούμε από το Ελληνικό Κράτος να διασφαλίσει το δικαίωμα των Λημνιών να ζουν στον τόπο τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας». 

Μοιράσου το άρθρο!