Λήμνος

20/02/2013 - 06:00

Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου με θέμα το Νοσοκομείο

Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου με θέμα το Νοσοκομείο

pan style="line-height: 1.538em;">Την Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού η Ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την συμμετοχή και της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων.

Από τους προσκεκλημένους παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Λέσβου κ. Ιωάννης Ζερδελής και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Σπιλάνης.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής ενημέρωσε το σώμα και τους φορείς για την ομόφωνη απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ, να προτείνει την αποδέσμευση του Νοσοκομείου Λήμνου από το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Λέσβου, τονίζοντας ότι ο αγώνας των Λημνιών αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης οι εκπρόσωποι των φορέων  ανέπτυξαν με σαφήνεια τα επιμέρους αιτήματα και διεκδικήσεις, ζητώντας για κάθε θέμα συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ανάλογες πρωτοβουλίες τόσο από τους παρισταμένους, βουλευτή και Γενικό Γραμματέα, όσο και από όσους δεν παραβρέθηκαν, καθώς σε όλους θα επιδοθούν για μία ακόμη φορά οι προτάσεις και τα αιτήματα.

Ομόφωνα τόσο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των φορέων απαίτησαν την άμεση ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για κάθε ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν.

Οι συντονισμένοι αγώνες των κατοίκων της Λήμνου αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα, αφού έστω και αργά αυτοί που σχεδιάζουν την πολιτική της χώρας, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την διαφορετικότητα της νησιωτικής Ελλάδας.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα μας να ζούμε στο νησί μας με αξιοπρέπεια, γιατί μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να καλυτερέψει το μέλλον του νησιού μας.

Μοιράσου το άρθρο!