Λήμνος

30/07/2012 - 11:00

Ανοιχτή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ στη Λήμνο

Ανοιχτή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ στη Λήμνο

&n

bsp;

  Εχθές Κυριακή 29/7/2012, στο Ξενοδοχείο «Διαμαντίδης» πραγματοποιήθηκε Ανοικτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λήμνου με βασικό θέμα τη δραστηριοποίηση για την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο και για την μετεξέλιξή του σε πολιτικό φορέα που θα χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο:

Ενιαίες αποφάσεις,

Ενιαία δράση,

Ενιαία παρουσία.

Η ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει σαν μια αναγκαιότητα μέσα σε ένα σκηνικό όπου

* Σαν αποτέλεσμα της πολιτικής των Μνημονίων, όλο και μεγαλύτερα στρώματα με ταχύτατους  ρυθμούς κατρακυλούν κάτω από τα επίπεδα της φτώχειας, ο κοινωνικός ιστός διαλύεται, η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, η  

  χρεοκοπία είναι πλέον προ των πυλών.

* Ευρύτατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας έχουν εναποθέσει τις ελπίδες και την  εμπιστοσύνη τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, περιμένοντας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις  τρέχουσες εξελίξεις, όχι μόνον μέσα αλλά και έξω  

  από τη βουλή, υπερασπίζοντας την  κοινωνία στη γειτονιά, στο χωριό, στο νοσοκομείο, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στις  πλατείες και στα κινήματα  των πολιτών.

  Απαραίτητη προϋπόθεση για  να γίνει αυτό είναι η ύπαρξη ενός πολιτικού φορέα  μεενιαία,  αριστερή, ριζοσπαστική και οικολογική ταυτότητα.

Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λήμνου στη χθεσινή ανοικτή συνέλευση και μετά από ζωντανή και δημιουργική συζήτηση των παρευρισκόμενων:

Κάλεσε σε εγγραφές όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι έως τώρα δεν είχαν δραστηριοποιηθεί μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου.

Προχώρησε στην εκλογή Συντονιστικής Γραμματείας η οποία και από τώρα έως και το ιδρυτικό Συνέδριο του νέου πολιτικού φορέα θα έχει την ευθύνη του συντονισμού της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Λήμνο και της οργάνωσης της προσυνεδριακής διαδικασίας.

Με ανοιχτό και συντροφικό πνεύμα,

Με τη σκέψη ότι συμμετέχουμε σε αυτό που θα φέρει θετικές αλλαγές και ανατροπές,

Καλούμε κάθε πολίτη να αποτελέσει ενεργό μέρος του εγχειρήματος που επιδιώκουμε.

 

                                                                         Η Συντονιστική Γραμματεία

                                                                          του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λήμνου

Μοιράσου το άρθρο!