Λήμνος

03/07/2016 - 06:57

«Αρχαίο Πένταθλο Λήμνος 2016»

Η

μεγαλύτερη αθλητική-πολιτιστική συνάντηση της χρονιάς για τη Λήμνο βρίσκεται προ των πυλών, καθώς λίγες μόνο ημέρες μας χωρίζουν από την τελετή έναρξης του Αρχαίου Πεντάθλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Οι προετοιμασίες κορυφώνονται, ενόψει ενός ξεχωριστού τριημέρου που θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς τους αγώνες του αρχαίου πεντάθλου, το οποίο έχει τις ρίζες του στο πέρασμα των Αργοναυτών από τη Λήμνο. Οι εκδηλώσεις αυτές θα δώσουν την ευκαιρία σε μαθητές-αθλητές να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Λήμνου και να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας.

Ο Δήμος Λήμνου, σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Λήμνου, τον Αθλητικό όμιλο «Ηφαιστία» και με την υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. πήρε τη σκυτάλη από το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου, την Επίτιμη Προξενική Αντιπροσωπεία της Ιταλίας στη Λήμνο και τον προπονητή της ΑΕΛ κ. Νικόλαο Καρύδη, που ανέλαβαν πέρυσι την πρωτοβουλία της αναβίωσης του Αρχαίου Πεντάθλου, και αποφάσισε να το ενισχύσει με στόχο τη θεσμοθέτησή του.

Αποσκοπώντας στην προσέλκυση συμμετεχόντων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, προσεκλήθησαν Δήμοι εντός και εκτός Ελλάδας, με τους οποίους η Λήμνος διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς. Μεταξύ αυτών οι Δήμοι της Αγιάς και της Λέσβου, καθώς επίσης και Δήμοι από την Ιταλία, τη Σερβία και τη Ρωσία.

 Την Πέμπτη 7 Ιουλίου, ημέρα της τελετής έναρξης, οι δρόμοι και το παλιό λιμάνι της Μύρινας θα πλημμυρίσουν από αθλητές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

 Κατά την ημέρα της τελετής έναρξης, το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουλίου, οι ομάδες θα πραγματοποιήσουν παρέλαση η οποία θα ξεκινήσει από την Προϊστορική Μύρινα και μέσω της αγοράς θα καταλήξουν στο Δημαρχείο, όπου θα δοθεί το «εναρκτήριο λάκτισμα» της διοργάνωσης και θα πραγματοποιηθεί γιορτή.

 

Οι επόμενες δύο ημέρες, Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Ιουλίου, θα είναι οι ημέρες των αγωνισμάτων, ξεκινώντας με το δίσκο και το ακόντιο στην Ηφαιστία την Παρασκευή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί γιορτή λιμάνι του Μούδρου.

 Το πρωί του Σαββάτου 9 Ιουλίου οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στο άθλημα της πάλης στην άμμο, στα Ρηχά Νερά, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Δημοτικό Στάδιο της Μύρινας, θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του δρόμου και του άλματος σε μήκος. Θα ακολουθήσουν οι απονομές και η τελετή λήξης.

 Σας προσκαλούμε όλους για να ζήσουμε μαζί μια μοναδική πολιτιστική και αθλητική εμπειρία!

  

Πρόγραμμα Διοργάνωσης

·         ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ:  ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ –ΜΥΡΙΝΑ

20:00  ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΜΥΡΙΝΑ

20:15 ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

21:00 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΓΙΟΡΤΗ

 

·         1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΗΦΑΙΣΤΙΑ

18:00 ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: ΔΙΣΚΟΣ-ΑΚΟΝΤΙΟ

21:00 ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΜΟΥΔΡΟ

 

·         2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΡΑ:  ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΥΡΙΝΑ-ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ-BEACH VOLLEY

10:00 ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΠΑΛΗ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ

19:00 ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: ΔΡΟΜΟΣ-ΑΛΜΑ

21:00 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!