Λήμνος

03/12/2013 - 11:59

Διαμαρτυρία Δημάρχου Λήμνου για τα προβλήματα της εκπαίδευσης στη Λήμνο

Για μία ακόμη χρονιά το ΕΠΑΛ Μούδρου βρίσκεται σε κατάληψη από τους μαθητές καθώς δεν έχουν καλυφθεί θέσεις βασικών ειδικοτήτων με αποτέλεσμα ουσιαστικά το σχολείο να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Οι ελλείψεις ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν σαν αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα ολοήμερα σχολεία και να μην έχουν στελεχωθεί το ΚΕΔΥ και το ειδικό σχολείο.

Το Πανεπιστημιακό τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής παρά την εξαιρετική αξιολόγηση για την ακαδημαϊκή του επάρκεια, παραμένει χωρίς καθηγητές σε βασικά μαθήματα και χωρίς διοικητικό προσωπικό. Υπονομεύεται έτσι μία προσπάθεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της τοπικής κοινωνίας που μέχρι σήμερα είχε δώσει πολύ θετικά αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής δήλωσε σχετικά «Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά ζητήματα της εκπαίδευσης παίρνοντας επιτέλους άμεσα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Η εγκατάλειψη που βιώνει η Λήμνος σε όλους τους τομείς και ιδίως στην παιδεία, την υγεία και τις συγκοινωνίες δεν μπορεί να συνεχισθεί.»

 

 

                                                         Γραφείο Τύπου Δήμου Λήμνου

Μοιράσου το άρθρο!