Λήμνος

30/05/2013 - 20:47

Δηλώσεις Π. Βογιατζή και Ν. Σηφουνάκη για το Νοσοκομείο Λήμνου... παιχνίδια πολιτικών και συνδικαλιστών!

Δηλώσεις Π. Βογιατζή και Ν. Σηφουνάκη για το Νοσοκομείο Λήμνου... παιχνίδια πολιτικών και συνδικαλιστών!

trong>Με αφορμή την νέα πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων Λήμνου για το Νοσοκομείο, ο βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Επιδίωξη όλων μας είναι να διασφαλισθεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου της Λήμνου, που συνίσταται πρώτα και κύρια στην παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης  προς τους κατοίκους του νησιού.

Υπενθυμίζεται προς όλους όσους κατά τακτά χρονικά διαστήματα σηκώνουν τα «λάβαρα της επανάστασης» εν είδη γυμναστικής, ότι η Λήμνος διαθέτει σήμερα ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας, που με πολύ κόπο και προσπάθεια κατασκευάσθηκε, εξοπλίστηκε και στελεχώθηκε. Ας συγκρίνουν μόνο τις υποδομές και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που σήμερα διαθέτει, σε σχέση με αυτό πριν μερικά χρόνια, αλλά και σε σύγκριση με άλλα νοσοκομεία της νησιωτικής μας χώρας! Ουδέποτε δυστυχώς αυτό αναγνωρίσθηκε από τους κατ’ επάγγελμα κατακρίνοντες.

Αντί λοιπόν κάποιοι να αναγνωρίσουν, τουλάχιστον, την προσπάθεια που μέχρι σήμερα έχει γίνει – και είναι γνωστό από ποιους και πώς – συνεχίζουν να ασχολούνται με το αν το Νοσοκομείο της Λήμνου θα έχει αυτόνομο Διοικητή ή έναν, δύο ή τρεις Υποδιοικητές! Η πολιτική έχει τις ευθύνες και υποχρεώσεις της, αλλά και το ιατρικό προσωπικό επίσης. Δεν υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει να γίνουν όλοι «γιατροί του κόσμου», αλλά έστω μέχρι το Πολυιατρείο του Μούδρου θα μπορούσαν καθημερινά και εκ περιτροπής οικειοθελώς να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες προς τους κατοίκους της περιοχής.

Κατά τα λοιπά, έχω υποστηρίξει και υποστηρίζω, στο όνομα περιορισμού της σπατάλης, τη δημιουργία ενιαίων μηχανισμών για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, καθώς και την αυτονομία του Νοσοκομείου της Λήμνου ως προς την παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης προς τους πολίτες.»


Με αφορμή το κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων Λήμνου, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Νοσοκομείου Λήμνου, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, δηλώνει τα ακόλουθα:

 

«Στα μυθεύματα που αναπαράγει το κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων Λήμνου, τα οποία προφανώς δεν εξυπηρετούν παρά μόνο μικροκομματικούς σκοπούς που ουδόλως μπορούν να προασπίσουν τα ουσιαστικά συμφέροντα της Λήμνου, απαντώ ξεκάθαρα πως ουδέποτε δήλωσα απών στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού. Η θέση μου για το Νοσοκομείο Λήμνου υπήρξε ξεκάθαρη από την αρχή: το Νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει αυτόνομο και να εξασφαλιστεί η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του. Τόσο η υποστήριξη σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής μου προς τον Υπουργό Υγείας στη Βουλή, όσο και οι επανειλημμένες αναφορές, επιστολές και επαφές μου μαζί του, αλλά και με τον Διοικητή της ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου, το επιβεβαιώνουν απερίφραστα.

Η εξασφάλιση άλλωστε, της ποιοτικής και ομαλούς διαβίωσης των κατοίκων των νησιών μας, ιδιαίτερα των παραμεθόριων νησιωτικών περιοχών της χώρας μας, αποτελεί πάγια θέση μου και γι’ αυτό έχω επανειλημμένως τοποθετηθεί δημόσια για τη ρήτρα της νησιωτικότητας, η οποία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σε κάθε Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Μετά την τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Διευθυντή του Υπουργού Υγείας σήμερα το πρωί παραθέτω επιπλέον την επίσημη θέση του Υπουργείου σχετικά με το Νοσοκομείο Λήμνου: “Το Νοσοκομείο Λήμνου θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα έχει δικό του Υποδιοικητή. Η συγχώνευσή του με το Νοσοκομείου Λέσβου θα αφορά αποκλειστικά στην οργανωτική και διοικητική συνένωση των δύο νοσοκομείων”.

Προσωπικά, δηλώνω για ακόμη μία φορά πως επιμένω στην αυτονομία του Νοσοκομείου και αυτή είναι η τοποθέτηση που έχω υποστηρίξει και συνεχίζω να υποστηρίζω».

Μοιράσου το άρθρο!