Λήμνος

15/07/2019 - 06:35

Δήλωση Μ. Κομνηνάκα σχετικά με τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Λήμνου

Άμεση η αντίδραση της Μαρίας Κομνηνάκα για το θέμα που ανέδειξε το Lesvosnews.net σχετικά με την απουσία Παθολόγου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ο «ενθουσιασμός» και οι φιλοφρονήσεις από τις φιέστες παράδοσης - παραλαβής των υπουργείων δεν μπορούν να κρύψουν ποια είναι «κανονικότητα» που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και την οποία δεσμεύεται να «μην γκρεμίσει» η ΝΔ.

Αυτή η «κανονικότητα» έχει φέρει στα όριά τους γιατρούς και νοσηλευτές στα Νοσοκομεία των νησιών μας, που επωμίζονται τις συνέπειες της συνεχιζόμενης υποστελέχωσης.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση οδήγησε και τη μοναδική Παθολόγο που υπηρετεί σήμερα στο Νοσοκομείο της Λήμνου να εφημερεύει 32 συνεχόμενες μέρες, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται τόσο για την ίδια όσο και για τους ασθενείς του νησιού.

Η λύση που με ευκολία δρομολογείται για τη μεταφορά ενός Παθολόγου από το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης στη Λήμνο είναι η γνωστή πια συνταγή του μοιράσματος της φτώχειας, με την οποία αντιμετωπίζεται κάθε ανάλογη περίπτωση.

Οι κάτοικοι των νησιών μας δεν πρέπει να αποδεχτούν την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να επιτρέψουν ξανά τέτοιου είδους «λύσεις».

Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθεί πραγματική λύση στο πρόβλημα με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση για άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας του νομού μας.

 

Μαρία Κομνηνάκα

Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΚΚΕ

Μοιράσου το άρθρο!