Λήμνος

08/04/2015 - 16:51

Δημιουργία Κέντρου Ναυτικής Παράδοσης στο Μούδρο

style="text-align: justify;">Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, την Τρίτη 7 Απρίλιου, υπέγραψε τη σύμφωνη γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του υποέργου «Τεκμηρίωση, συγκρότηση, επιμέλεια υλικού συλλογής, συντήρηση, ανάρτηση και έκθεση αντικειμένων, συγγραφή κειμένων, εικαστική επεξεργασία εκθεματικών ενοτήτων του Κέντρου Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου» του έργου «Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου», συνολικού προϋπολογισμού 60.024,00 ευρώ.
 
Το έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013», στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου υποδομών πληροφόρησης, που θα αναδείξει ιδιαίτερα την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Λήμνου.
 
Ειδικότερα, το Κέντρο Ενημέρωσης θα λειτουργήσει στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του Μούδρου. Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη στρατηγική σημασία του κόλπου του Μούδρου και τη σύνδεσή του με τα μεγάλα ιστορικά, ελληνικά και διεθνή γεγονότα.
 
Η κα. Καλογήρου αμέσως μετά την υπογραφή της σύμφωνης γνώμης, δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη ικανοποίηση προχωράνε ταχύτατα οι διαδικασίες που αφορούν στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που θα συμβάλει στην ανάδειξη της ιστορικής σημαντικότητας της ανατολικής Λήμνου, αλλά και ολόκληρου του νησιού. Ο επισκέπτης θα έχει πλέον τη δυνατότητα να ενημερωθεί και να εμβαθύνει στην ιστορία του τόπου, ανακαλύπτοντας ουσιαστικά τη Λήμνο, τις ιδιαιτερότητες και την ιστορία της».
 

Μοιράσου το άρθρο!