Λήμνος

02/08/2013 - 14:23

Δοκιμαστική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Μύρινας

Την Πέμπτη 01 Αυγούστου 2013, ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, οι Αντιδήμαρχοι Λήμνου κ.κ. Ευστράτιος Κουκούμης και Παναγιώτης Τσανταρλιώτης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας κ. Βάγιος Καλλιγερής, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λήμνου και της εταιρίας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του.
Η δοκιμαστική λειτουργία, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του αναδόχου θα διαρκέσει ένα έτος, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ρυθμίσεις και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία. Στην παρούσα φάση και μέχρι την ολοκλήρωση του έργου σύνδεσης των αποχετευτικών δικτύων, η μονάδα θα υποδέχεται τα λύματα των βυτιοφόρων τα οποία σταδιακά θα σταματήσουν να απορρίπτονται στον «Κάκαβο» καθώς ήδη έχει δημοπρατηθεί το έργο αποκατάστασης του. 
Ο Δήμαρχος Λήμνου δήλωσε σχετικά «Αν και το έργο είχε ξεκινήσει πριν περίπου 5 χρόνια, οι εργασίες είχαν σταματήσει για 2.5 ολόκληρα χρόνια. Με συστηματική προσπάθεια και επιμονή μπορέσαμε να βρούμε τους απαραίτητους πόρους ώστε να ολοκληρωθεί. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται και η έγκριση δημοπράτησης των υπολειπόμενων έργων των δικτύων της πόλης.  
Η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, είναι ένα έργο προοπτικής που θα ανακουφίσει πραγματικά την Μύρινα και θα αναβαθμίσει το περιβάλλον και την ποιότητας ζωής των κατοίκων.»

Μοιράσου το άρθρο!