Skip to main content
|

Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης ¨Πολιόχνη¨

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσαν την εφαρμογή μιας σειράς δράσεων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

 
Βραχεία παρέμβαση στην Α’ τάξη του ΕΠΑΛ Μούδρου στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Κέντρο Πρόληψης με θέμα: «Πρόληψη των Εξαρτήσεων».
Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα στην Α’, Β’ και Γ’ τάξη του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου με θέμα: «Πρόληψη των Εξαρτήσεων και Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας» (3 δίωρες συναντήσεις για κάθε τάξη).
Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα στην Α’ τάξη του ΓΕΛ Μύρινας με θέμα : «Βία στη σύγχρονη εποχή» και έμφαση στον σχολικό εκφοβισμό και τους τρόπους αντιμετώπισης του.
Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα στην Α’ τάξη του ΓΕΛ Μύρινας με θέμα: «Προβλήματα εφηβείας» και έμφαση στην πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των εφήβων.
Ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Μύρινας, κατόπιν πρόσκλησης, με θέμα «Η πρόληψη των Ουσιοεξαρτήσεων».
Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα στην Α’, Β’ και Γ’ τάξη του ΕΠΑΛ Μύρινας με θέμα: «Πρόληψη των Εξαρτήσεων και Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας» (2 δίωρες συναντήσεις για κάθε τάξη - σε εξέλιξη).
Σεμινάριο εκπαιδευτικών Β/θμιας στο υλικό πρόληψης «Στηρίζομαι στα πόδια μου». Οι συναντήσεις (8 εβδομαδιαίες δίωρες) έχουν επιμορφωτικό χαρακτήρα και στηρίζονται στην ενεργό εμπλοκή των ενδιαφερομένων μέσα από ομαδικές διαδικασίες, βιωματικές ασκήσεις, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών (σε εξέλιξη).
Γονείς μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχουν σε βιωματική ομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας (10 δίωρες συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση) έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους (ο ρόλος των γονιών, προσδοκίες – ανάγκες – φόβοι των γονιών, ανάγκες των παιδιών, τεχνικές επικοινωνίας, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, έκφραση των συναισθημάτων, διαχείριση συγκρούσεων στην οικογένεια - σε εξέλιξη).
 
Ευχαριστούμε τους Διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους για τη συνεργασία τους στην υλοποίηση των παρεμβάσεων μας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις μας στην σχολική και την ευρύτερη κοινότητα, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης www.polioxni.gr (Από Αρχική  Νέα).
 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία