Λήμνος

12/08/2016 - 09:03

Εγκαίνια γηπέδου Λιβαδοχωρίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν, Τετάρτη 10 Αυγούστου, τα εγκαίνια του ανακατασκευασμένου «Στράφτειου» Γηπέδου του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου. Η ανακατασκευή του και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου έγιναν με δαπάνη των αδελφών Χαλαμανδάρη.

Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σέργιος Βαρέλιας, παρουσία του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, του Επάρχου κ. Ευάγγελου Γιαρμαδούρου, των Αντιδημάρχων κ. Αντώνη Παπαλιά και κ. Γιώργου Σακαρίκου, της Διευθύντριας του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου κ. Χαριτίνης Φωτοπούλου, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδοχωρίου, κ. Ελένης Αυκούδια, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, η κ. Φωτοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μέσα στις σημερινές συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής ακινησίας που ζούμε, η  ιστορία του σχολείου συνεχίζεται και το όνομα Χαλαμανδάρη  πρωταγωνιστεί στο βάθρο των μεγάλων ευεργετών. Οι γιοι του Νικολάου και της Ουρανίας έκαναν την υπέρβαση και   με το σημερινό τους ευεργέτημα κατέθεσαν τη δικής τους παρουσία στη γενέτειρά τους. Ως σύγχρονοι ευεργέτες απέδειξαν ότι η προσωπική επιτυχία είναι ολοκληρωμένη όταν συνδυάζεται με το κοινό καλό-με την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για μάθηση και πρόοδο της νέας γενιάς».

Η κ. Φωτοπούλου εξέφρασε ευχαριστίες εκ μέρους του σχολείου στους κυρίους Παναγιώτη, Θεοφάνη και Περικλή Χαλαμανδάρη  «για τη γενναιόδωρη  πράξη ανιδιοτελούς αγάπης που προσέφεραν προς τον γενέθλιο τόπο τους , το Λιβαδοχώρι  και  προς τα παιδιά του σχολείου» προσθέτοντας ότι: «Η ευεργετική τους διάθεση  γεννήθηκε  αυθόρμητα, όταν αντίκρισαν το πρόβλημα και ο τρόπος με τον οποίο έδωσαν τόσο διακριτικά , γενναιόδωρα, και με μεράκι αυτό το υπέροχο δώρο στον τόπο τους έχει μεγαλύτερη αξία και από το ίδιο το δώρο».

Ο Δήμαρχος Λήμνου επεσήμανε ότι δεν είναι το πρώτο έργο που ανιδιοτελώς προσέφερε η οικογένεια Χαλαμανδάρη, αναφέροντας ενδεικτικά ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την τοπική κοινότητα Λιβαδοχωρίου, που περιελάμβανε πεζοδρόμηση, δεντροφύτευση, διαχείριση ομβρίων υδάτων, επιλύοντας ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα περιοχή, με ένα γενναίο προϋπολογισμό, δωρεά της οικογένειας Χαλαμανδάρη. «Γνώρισα ανθρώπους  που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους και αγαπούν τον τόπο τους», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Ο κ. Παναγιώτης Χαλαμανδάρης μίλησε για την υλοποίηση ενός οράματος που είχε η οικογένειά του, καθώς και για την ανάγκη οι νέοι να στραφούν στον αθλητισμό. «Θα είναι χαρά μας, όταν ερχόμαστε, να βλέπουμε το γήπεδο γεμάτο από νεολαία. Δεν θέλουμε τίποτε άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναγνώστηκε μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Αριστείδη Καλάργαλη, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το θετικό γεγονός αποκτά ιδιαίτερη αξία, καθότι η δαπάνη έγινε με την ευγενική χορηγία των αδελφών Χαλαμανδάρη, οι οποίοι με την πράξη τους αυτή συνεχίζουν την παράδοση των περασμένων αιώνων της ευεργεσίας και δωρεάς προς την εκπαίδευση και τα σχολεία. Παρακαλώ διαβιβάστε τα συγχαρητήρια προς τους χορηγούς, τη δημοτική και κοινοτική αρχή και σε όσους συνέβαλαν με οιονδήποτε τρόπο στην ανακατασκευή του γηπέδου και του αύλειου χώρου».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε βράβευση των αριστούχων μαθητριών και μαθητών του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου από την κ. Ανίτα Χαλαμανδάρη, η οποία ανέφερε: «Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές του Γυμνασίου, οι οποίοι κοπίασαν όλη τη χρονιά και κατάφεραν να πετύχουν τόσο υψηλές βαθμολογίες αλλά και τους γονείς που στάθηκαν στα παιδιά τους.  Μπράβο παιδιά! Να συγχαρώ  τους καθηγητές που ήταν στο πλευρό τους και βοήθησαν τα παιδιά να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να προοδεύσουν. Και  τέλος ,  τη Διευθύντρια του Σχολείου κα Χαριτίνη Φωτοπούλου για τη γενικότερη προσφορά της στο σχολείο , η οποία με την αγάπη και τον ζήλο που τη διακρίνουν για τη δουλειά της , βοήθησε και βοηθάει το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου να ξεχωρίζει».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγιναν επίσης προβολές βίντεο για την ιστορία του Λιβαδοχωρίου και της τοπικής ομάδας του Απόλλωνα, ενώ ο Δήμαρχος και η κ. Φωτοπούλου προσέφεραν τιμητικά δώρα στην οικογένεια των δωρητών.

 

Μοιράσου το άρθρο!