Λήμνος

14/11/2014 - 07:15

Ένοχοι για υποκίνηση σε στάση και στάση, για τα επεισόδια με το ΣΔΟΕ στη Λήμνο

trong>update φωτογραφίες από το δικαστήριο : Γιώργος Παπαδόπουλος

 

Γράφει ο Ηλίας Κότσαλης /limnosnea.gr

Την  Πέμπτη 13/11/14  εκδικάστηκε στη Μυτιλήνη η υπόθεση  με τη ΣΔΟΕ, όταν πριν από 4,5 χρόνια,  στις 24/6/200,   η κινητοποιημένη τότε Λήμνος,  σύμφωνα με το κατηγορητήριο,   ανάγκασε  τους 3 ελεγκτές του Σώματος αυτού να αποχωρίσουν από τη Λήμνο.

Για την Υπόθεση ενοχοποιούνται 9 άτομα,  από τα περίπου 500 που πήραν μέρος στην κινητοποιήσεις. Θυμίζουμε ότι  τότε  υπήρχε στη Λήμνε ένα  αγωνιστικό  κλίμα αντίδρασης για την κατάσταση των συγκοινωνιών και είχαν πραγματοποιηθεί πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Λημνιων ακόμα και στο Σύνταγμα της Αθήνας.

Από τα 9 άτομα που θα δικαστούν στη  Μυτιλήνη,   τα  6 κατηγορούνται για συγκεκριμένες πράξεις ενώ οι 3 για υποκίνηση και οργάνωση των εκδηλώσεων.  Οι 3 αυτοί είναι: η  φωτεινή Στεφανιδάκη, ο Παναγιώτης Τσανταρλιώτης και ο Ηλίας Κότσαλης, οι όποιοι είχαν πρωτοστατήσει  στις εκδηλώσεις που έγιναν εκείνο το διάστημα    στη  Λήμνο   και στην Αθήνα για τις άθλιες συγκοινωνίες της Λήμνου και προφανώς γι αυτό ενοχοποιήθηκαν.  4 χρόνια αργότερα ο υπουργός Ναυτιλίας με λόγια και με πράξεις δικαίωσε εκείνες τις κινητοποιήσεις όταν κήρυξε έκπτωτη τη γραμμή της ΝΕΛ.

Στη  δίκη της Πέμπτης 13/11/14 οι κατηγορίες είναι βαριές για τους 9 Λημνιούς οι οποίοι μάλιστα καλούνται να μετακινηθούν στη Μυτιλήνη, χωρίς όλους τους μάρτυρες  που θα μπορούσαν να έχουν, και με μεγάλο οικονομικό κόστος αφού θα χρειαστούν 2 διανυχτερεύσεις και 3 εργάσιμες μέρες για  τους ίδιους και τους μάρτυρες.  

Η  φωτογραφία είναι από εκείνα τα γεγονότα και δείχνει ότι ξεσηκωμός ήταν παλλαϊκός, όπως και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις που προηγήθηκαν και ακολουθησαν με αίτημα  να σταματήσει η αθλιότητα και η επικινδυνότητα στις συγκοινωνίες τις Λήμνου. 


 Σύφωμαν με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ  αθώοι για τις οκτώ από τις εννιά κατηγορίες κρίθηκαν χθες οι οκτώ Λημνιοί. Τη μικρότερη ποινή επέβαλε το Τριμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης για τα αδικήματα που κρίθηκαν ένοχοι. Αθώος για όλες τις κατηγορίες εις βάρος του, κρίθηκε ο δημοσιογράφος Ηλίας Κότσαλης. Συγκεκριμένα, η Φωτεινή Στεφανιδάκη και ο πρώην αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσανταρλιώτης κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της υποκίνησης της στάσης και τους επεβλήθη ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή. Οι υπόλοιποι έξι επαγγελματίες της Λήμνου που ήταν κατηγορούμενοι, κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της συμμετοχής σε στάση και τους επεβλήθη ποινή φυλάκισης πέντε μηνών στον καθένα, επίσης με τριετή αναστολή.

Μοιράσου το άρθρο!