Λήμνος

05/08/2014 - 14:07

Εορτασμός των 100 χρόνων από την έναρξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου

style="text-align: justify;"> 
Το Σάββατο 2 Αυγούστου με πρωτοβουλία του κ. Basil Petrides, μέλους της FACS (Ένωση παλαιών πολεμιστών της Γαλλίας) και επίτιμου προέδρου των Ελλήνων Εθελοντών του Γαλλικού Στρατού και με τη συνεργασία του Δήμου Λήμνου, της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και της 88 ΣΔΙ, εορτάστηκε, η επέτειος των 100 χρόνων από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Σε μια σεμνή τελετή η οποία έλαβε χώρα μπροστά από το Γαλλικό Μνημείο στο Συμμαχικό Κοιμητήριο του Μούδρου, παρουσία και της επίτιμης Προξένου της Γαλλίας στη Λήμνο κα. Βασιλικού, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον κ. Petrides και τον αντιδήμαρχο κ. Μπουλώτη, επιμνημόσυνη δέηση και ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας.
Τη Δευτέρα 4 Αυγούστου, ο κ. Petrides επισκέφτηκε το Δήμαρχο Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή και του επέδωσε αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα προς τιμή του ρόλου που έπαιξε η Λήμνος στα γεγονότα της εποχής.
Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Petrides να εντείνει τις προσπάθειές του για τη συμμετοχή της Γαλλίας στους εορτασμούς της επετείου από την απόβαση στην Καλλίπολη τον Απρίλιο του 2015.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!