Λήμνος

24/04/2012 - 14:55

Επίσκεψη Αυστραλών Βουλευτών στη Λήμνο

yle="text-align:justify;">Με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Σάββα Βαρελτζή συναντήθηκαν  το Σάββατο 21 Απριλίου οι  Αυστραλοί  Βουλευτές, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στη Λήμνο.   

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο Alan Griffin Βουλευτής, Πρώην Ομοσπονδιακός Υπουργός Βετεράνων, ο Lee Tarlamis Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής για τις Επιμνημόσυνες Εκδηλώσεις Λήμνο – Καλλίπολη, ο John Pandazopoulos Βουλευτής και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού και πρώην Υπουργός Τουρισμού και Πολυπολιτισμικών Θεμάτων, ο Jim Claven Ιστορικός σε στρατιωτικά θέματα και πρώην ανώτατος σύμβουλος σε θέματα βετεράνων, καθώς και ο Βασίλης Γεωργαντής  ως εκπρόσωπος της Λημνιακής Ομοσπονδίας της Αυστραλίας. 

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ανάδειξη της ιστορικής σημασίας της Λήμνου στα γεγονότα της μάχης της Καλλίπολης και της υπογραφής της Συνθήκης  του Μούδρου, η οργάνωση και ο σχεδιασμός του εορτασμού των 100 χρόνων από την απόβαση των Αυστραλών στην Καλλίπολη το 2015, και η δυνατότητα ένταξης της Λήμνου ως τόπου εορτασμού,  σε αυτό το ταξίδι. Την όλη συζήτηση παρακολούθησαν και τουριστικοί πράκτορες  οι οποίοι εμπλέκονται με τη διαδικασία διοργάνωσης αυτού του ταξιδιού.

 Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα η Λήμνος και η Καλλίπολη να γίνουν ταυτόσημος προορισμός για τους Αυστραλούς επισκέπτες τιμητές του «Anzac day».

Η συνάντηση έκλεισε με προσφορά αναμνηστικών δώρων εκ  μέρους του  κ. Βαρελτζή. 

Μοιράσου το άρθρο!