Λήμνος

13/06/2014 - 19:44

Επίσκεψη Δημάρχου Λήμνου στο ρωσικό εκπαιδευτικό πλοίο NADEZHDA

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο ιστιοφόρο εκπαιδευτικό πλοίο NADEZHDA (Ελπίδα) του Ρωσικού Ναυτικού Πανεπιστημίου του Βλαδιβοστόκ, προσκεκλημένος του Αντιπρύτανη κ. Τσεπτσόβ και του κυβερνήτη του σκάφους κ. Βορομπιόβ.
 
Τον Δήμαρχο συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος κ. Μπουλώτης ενώ παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Ποπόφ, στελέχη του Προξενείου καθώς και ο Λιμενάρχης Μύρινας κ. Συμεωνίδης.
 
Μετά την υποδοχή από κλιμάκιο των αξιωματικών και του πληρώματος του σκάφους ακολούθησε σύντομη ξενάγηση και ενημέρωση στην αίθουσα μαθητείας σχετικά με τα χαρακτηριστικά του σκάφους και τον τρόπο εκπαίδευσης των δοκίμων, επίσκεψη στο Μουσείο του πλοίου και επίδειξη των τροπαίων που έχει κερδίσει το σκάφος σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες με πιο πρόσφατο τη Ρεγκάτα της Μαύρης Θάλασσας πριν λίγες εβδομάδες.
 
Στη συνέχεια, παρατέθηκε μια σύντομη δεξίωση κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκαν οι σχέσεις φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς και έγινε εκτενής αναφορά στον ιστορικό ρόλο της Λήμνου και τη σχέση της με το Ρωσικό Ναυτικό.
 
Τέλος, εκ μέρους του Δήμου Λήμνου προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα τα οποία έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό μιας και οι παρευρισκόμενοι τα είχαν ήδη δοκιμάσει κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο νησί.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!