Λήμνος

30/05/2012 - 10:23

Επίσκεψη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ζερδελή στη Λήμνο

Τη Δευτέρα 28/5 και την Τρίτη 29/5, επισκέφτηκαν τη Λήμνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ζερδελής Γιάννης και ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες, κόντρα στο καιρό» Βασίλης Τεντόμας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους:

*Παραχώρησαν συνεντεύξεις στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπου ερωτήθηκαν και απάντησαν με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόσο για τα γενικότερα προβλήματα όσα και τα τοπικά, όπως το ακτοπλοϊκό, το νοσοκομείο Λήμνου, η «επένδυση Ρόκκας» κ.α.

*Συναντήθηκαν με το ΔΣ του Συλλόγου Γιατρών και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου. Ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, για την απαξίωση και την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νησί και έγιναν αποδέκτες της αγωνίας του ιατρικού-νοσηλευτικού  προσωπικού και των υπόλοιπων εργαζομένων για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείου Λήμνου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πλέον δεν καλύπτεται ούτε η στοιχειώδης και  απαραίτητη για τους ασθενείς τροφοδοσία.

 Από μεριάς τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής και περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Τεντόμας εξέφρασαν τη πλήρη συμφωνία τους με το αίτημα των ιατρών και εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου για διοικητική αυτοτέλεια, για ανάπτυξη ειδικοτήτων και για πλήρη ιατρικό εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας.

*Συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Λήμνου. Ενημερώθηκαν για την κατάργηση του υποκαταστήματος και την μετατροπή του σε Γραφείο, πράγμα το οποίο θα επιφέρει αύξηση της εισφοραδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας στη Λήμνο και την αδυναμία εξυπηρέτησης των επαγγελματιών του νησιού. Δήλωσαν την αντίθεσή τους με τη διαφαινόμενη μετατροπή σε γραφείο και την διάθεση υποστήριξης με κάθε μέσον –στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους- των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ Λήμνου.

Σε συνάντηση με τους εργαζόμενους της Δ.Ο.Υ. Λήμνου διαπιστώθηκε η ανησυχία  των εργαζομένων για τον διαφαινόμενο περιορισμό των λειτουργιών της τοπικής οικονομικής υπηρεσίας.

*Επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του Δήμου λόγω της ελλιπούς και προβληματικής κρατικής χρηματοδότησης αλλά και για τα έργα τα οποία, παρά τις δυσκολίες,  συντελούνται αυτή τη στιγμή στη Λήμνο (βιολογικός, ανάπλαση λιμένος, κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων Α’θμιας εκπαίδευσης κ.α.)

*Τη Δευτέρα 28/5 παραβρέθηκαν στην Ανοικτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής ενημέρωσε τους συμμετέχοντες τόσο για όσα έγιναν στο κοινοβούλιο, όσο και για όσα γενικότερα διαδραματίστηκαν την μετά της 6 Μαίου περίοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να γίνεται το επίκεντρο της μανιασμένης επίθεσης των κομμάτων που έφεραν την Ελλάδα στο ΔΝΤ και στο μνημόνιο. Αναφέρθηκε στην δυνατότητα που επιτέλους εκφράζεται για μια φιλολαϊκή πολιτική εκφρασμένη από μια κυβέρνηση συνεργασίας δυνάμεων της αριστεράς και της οικολογίας, για την προοπτική εξόδου της χώρας από το μνημόνιο και την κρίση και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Μοιράσου το άρθρο!