Λήμνος

15/07/2015 - 14:45

H ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου βασικό θέμα στη σύσκεψη στο Επαρχείο

Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου και κυρίως η διαμόρφωση πρότασης πριν τη λήξη της σύμβασης που αφορά στη σύνδεση Λαύριο- Άγιος Ευστράτιος- Λήμνος- Καβάλα, συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε το Επαρχείο Λήμνου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου. Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή, ο  Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστας Αδαμίδης.

Η Περιφερειάρχης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού ο σταθερός και έγκαιρος προγραμματισμός δρομολογίων με αξιόπλοα πλοία για το χειμώνα. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε να υπάρξει ξεχωριστή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, κάτι που στο παρελθόν ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό και έθεσε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Η κα. Καλογήρου επεσήμανε ότι πρέπει να παραμείνει συχνή η σύνδεση με την Καβάλα, η οποία φέτος το καλοκαίρι γίνεται με τα καλύτερα πλοία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη συντόμευση του σχετικού ταξιδιού κατά δυόμιση ώρες περίπου. Τονίζοντας τη σημασία της ενδονησιωτικής επικοινωνίας, πρότεινε επίσης τη συνέχιση και το χειμώνα της σύνδεσης της Λήμνου όχι μόνο με τη Λέσβο και τη Χίο αλλά και με τη Σάμο, με στόχο να δημιουργηθούν συνέργειες τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης μεταξύ των νησιών.

Παρουσία των φορέων του νησιού και προκειμένου να τονωθεί η τουριστική κίνηση στη Λήμνο, η Περιφερειάρχης κάλεσε τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων να κάνουν προσφορές, με στόχο να προσελκύσουν κυρίως έλληνες τουρίστες οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

 

Μοιράσου το άρθρο!