Λήμνος

27/06/2012 - 08:05

H Λήμνος στη 2η Πειραϊκή Αμφικτυονία

yle="text-align:justify;">Η ΟΛΣΥ συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην 2η Πειραϊκή Αμφικτυονία 22-23-24-25 Ιουνίου στον Πειραιά στην πλατεία Κοραή. Το πολιτιστικό αντάμωμα όπου Ομοσπονδίες, Αδελφότητες και Σύλλογοι από την Λήμνο ως την Κρήτη και από τα Δωδεκάνησα  ως τα Επτάνησα με χορευτικά και θεατρικά δρώμενα αλλά και φεστιβάλ γεύσεων, παρουσίασαν και ανέδειξαν τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, τα ήθη και έθιμα των τόπων καταγωγής τους και πρόβαλαν τα τοπικά τους προϊόντα.

Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου και το Δήμο Λήμνου για την αποστολή έντυπου υλικού με τη βοήθεια του οποίου έγινε δυνατή η παρουσίαση και προβολή του νησιού μας. Για τον ίδιο λόγο ευχαριστούμε την πινακοθήκη Κοντιά και την εταιρεία limnosisland - Greeny.

Να ευχαριστήσουμε την κ. Κοκκαλά Αγάθη και τον κ. Γιάννη Μοσχοβάκη από το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας Ν. Κούταλης για την βοήθειά τους τόσο σε έντυπο όσο και σε εκθεσιακό υλικό με τη βοήθεια του οποίου διαμορφώσαμε τη γωνιά του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας, καθώς και τον κ. Δημήτρη Κοκκαλά για τη βοήθειά του στη διαμόρφωση του περιπτέρου μας, και όχι μόνο.

Να ευχαριστήσουμε τους πολλούς φίλους της ΟΛΣΥ που την Κυριακή το βράδυ γέμισαν την πλατεία του Πειραιά για να καμαρώσουν το χορευτικό μας συγκρότημα που για άλλη μια φορά κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του προέδρου  του Οργανισμού Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης - Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Λήμνου κ. Σωτήρη Κωνσταντάρα.

Η ΟΛΣΥ θα συνεχίσει να προβάλει και να αναδεικνύει το νησί μας στους χιλιάδες επισκέπτες τέτοιων εκδηλώσεων. Για να πετύχουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας, θέλουμε τη στήριξη και τη βοήθεια των παραγωγικών και εμπορικών φορέων του νησιού μας, η οποία, δυστυχώς, αυτή τη φορά δεν ήταν η αναμενόμενη.

Επόμενη συνάντηση των φίλων της ΟΛΣΥ στις 11 Αυγούστου στη Λήμνο, στην πλατεία του χωριού  Ρωμανού.

Μοιράσου το άρθρο!