Λήμνος

06/06/2013 - 13:54

Η Δημοτική αρχή επαναφέρει το θέμα χρηματοδότησης των λιμενικών υποδομών της Λήμνου

yle="text-align: justify;">Η Δημοτική αρχή επαναφέρει το θέμα χρηματοδότησης των αναγκαίων έργων για την βελτίωση των λιμενικών υποδομών της Λήμνου.

Ο Δήμος Λήμνου καταβάλει εντατικές προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες υποδομές, να πραγματοποιηθούν έργα συντήρησης των υφιστάμενων λιμενικών έργων και εγκαταστάσεων, αλλά και αναπλάσεις, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα εξυπηρέτησης η ασφάλεια και η επιχειρησιακή δυναμικότητα των λιμενικών υποδομών της Λήμνου.

Ειδικότερα, πρέπει επιτέλους να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση του νέου λιμανιού της Μύρινας καθώς υπολείπεται η μελέτη και κατασκευή του υπήνεμου μόλου προστασίας, αλλά και των υποδομών της χερσαίας ζώνης.

Σημειώνουμε ότι το  Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες νομιμοποίησης των χερσαίων εγκαταστάσεων  στο νέο λιμάνι της Μύρινας, αφού όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις κατασκευής λιμενικών έργων μέχρι πρόσφατα δεν είχαν ακολουθηθεί οι τυπικές διαδικασίες. Η δαπάνη που απαιτείται δεν είναι δυνατό να καλυφθεί από τα πενιχρά έσοδα του Δ.Λ.Τ. όταν μάλιστα οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Στο λιμάνι του Μούδρου, απαιτείται η ολοκλήρωση της μελέτης επέκτασης του προβλήτα, η μελέτη κατασκευής  καταφυγίου τουριστικών σκαφών και η μελέτη διαμόρφωσης της χερσαίας ζώνης.

Επίσης επιβάλλεται  να προωθηθεί το συντομότερο δυνατό το αίτημα για την δημιουργία πύλης εισόδου και στο Μούδρο καθώς αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων.

Άμεσης προτεραιότητας θέμα αποτελεί η βελτίωση της λιμενικής υποδομής στο λιμάνι της Πλάκας, καθώς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την έναρξη δρομολογίων σύνδεσης με την Ίμβρο όπου η Τουρκική πλευρά προχωρά στη δημιουργία τελωνείου.

Τέτοιας σπουδαιότητας έργα για το παρόν και το μέλλον της Λήμνου, δεν μπορούν να συνεχίσουν να αναβάλλονται από τους αρμοδίους, με την μόνιμη δικαιολογία της κρίσης.

Την Παρασκευή 07 Ιουνίου 2013 θα έλθει στη Λήμνο, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, κ. Μουτζούρης, για να επισκεφθεί τις λιμενικές εγκαταστάσεις που χρήζουν παρεμβάσεων.

Ο Δήμος Λήμνου  και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λήμνου αναμένει την έγκριση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα αυτά τα έργα ανάπτυξης που αποτελούν ελάχιστη υποχρέωση του Ελληνικού κράτους για το ακριτικό νησί μας.

Μοιράσου το άρθρο!