Λήμνος

02/10/2012 - 11:11

Η Λήμνος στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Η Λήμνος στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Τ

ο διήμερο 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2012, ο Δήμος Λήμνου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Μπουλώτη στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σαλαμίνα στα πλαίσια της επετείου της ομώνυμης Ναυμαχίας.Όπως είναι γνωστό, η Λήμνος συμμετείχε με τον ελληνικό στόλο στη νικηφόρα ναυμαχία της Σαλαμίνας, με ένα πλοίο με κυβερνήτη τον Λημνιό Αντίδωρο.

Κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων βραβεύτηκε από το Δήμαρχο Σαλαμίνας ο Λημνιός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Παναγιώτης Μαγδανής, ενώ ο Αντιδήμαρχος Λήμνου βράβευσε τον συναθλητή του Λευτέρη Κόνσολα, ο οποίος και κατάγεται από τη Σαλαμίνα.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και οι εργασίες της συνάντησης του Δικτύου των Πόλεων Σαλαμινομάχων, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τους Δήμους που πήραν μέρος στην ιστορική Ναυμαχία. Εκεί συζητήθηκε διεξοδικά η δυνατότητα σύσφιξης των σχέσεων των Δήμων. Σε παρέμβαση του ο Αντιδήμαρχος Λήμνου πρότεινε, πέραν από τις κοινές πολιτιστικές δραστηριότητες, την ταυτόχρονη ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με την δραστηριοποίηση των κατά τόπους φορέων των εμποροβιοτεχνών. 
Τέλος, αποφασίστηκε ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος του Δικτύου πρέπει να είναι η διεκδίκηση της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης» για το 2021, χρονιά που συμπληρώνονται 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
 

Μοιράσου το άρθρο!