Λήμνος

20/02/2013 - 06:21

Η Λήμνος στην έκθεση «Holiday & Spa Expo 2013» στη Σόφια

Η Λήμνος στην έκθεση «Holiday & Spa Expo 2013» στη Σόφια

 

Ο Δήμος Λήμνου μέσω της «Λήμνος Τουριστική – ΑΜΚΕ» συμμετείχε στην έκθεση τουρισμού «Holiday & Spa Expo 2013» στη Σόφια. 
Την αποστολή συνόδευσαν η αντιπρόεδρος της «Λήμνος Τουριστική» κα Καραϊσκάκη Χρύσα και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της «Λήμνος Τουριστική» κ. Πανταζής Σαράντης, καθώς και επαγγελματίες του νησιού που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, σε μία κοινή προσπάθεια για την προβολή του νησιού μας, με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης της Λήμνου.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης έγιναν επαφές με μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία, τα οποία στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στο νησί μας, με σκοπό να εξετάσουν και από κοντά τη Λήμνο ως καινούριο προορισμό. Πέραν των τουριστικών πρακτόρων, επαφές πραγματοποιήθηκαν με ναυτιλιακές εταιρείες, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι εξέφρασαν ενδιαφέρον για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στη Λήμνο. 
Την 1η μέρα της έκθεσης το περίπτερο της Λήμνου επισκέφθηκε ο Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, ο οποίος, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Λήμνο, ενημερώθηκε ζήτησε και πήρε ενημερωτικό υλικό για το νησί μας. 
Επιπλέον, το περίπτερο επισκέφθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Καράογλου, ο οποίος και εξέφρασε την επιθυμία να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση στο υπουργείο του, με σκοπό να συζητηθεί σε βάθος η τουριστική προοπτική της Λήμνου αλλά και η καλύτερη διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα.  
Στο περιθώριο της έκθεσης, το περίπτερο του ΕΟΤ, στο οποίο συμμετείχε και η Λήμνος, βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερης και πιο επαγγελματικής παρουσίασης τουριστικού προορισμού. 

Μοιράσου το άρθρο!