Λήμνος

04/02/2013 - 09:22

Η Λήμνος συνεχίζει τον αγώνα ...

Η Λήμνος συνεχίζει τον αγώνα ...

Η Οργανωτική Επιτροπή Φορέων της Λήμνου αποτίμησε σε συνεδρίαση της, στις 31 Ιανουαρίου 2013, τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα του αγώνα των Λημνιών για την αποτροπή της υποβάθμισης του νησιού μας και προγραμμάτισε τις δράσεις του επόμενου μήνα.
Εκφράστηκε η ικανοποίηση για την πρόβλεψη που υπάρχει στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για διατήρηση της πανεπιστημιακής σχολής της Λήμνου, που είναι ένα σημαντικό κεκτημένο για το νησί, αποτέλεσμα κοινών και συντονισμένων προσπαθειών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.

Σημειώθηκε η έστω καθυστερημένη και μερική  ανταπόκριση για τη στελέχωση του ΕΠΑΛ Μούδρου και τονίστηκαν οι πολιτικές ευθύνες για τη συνεχιζόμενη  απουσία καθηγητών.
Σε ότι αφορά το νοσοκομείο, έκδηλος ήταν ο θυμός και η οργή, καθώς διαπιστώθηκε  ότι η συγχώνευση προωθείται παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.
Ανάλογη είναι η κατάσταση σχετικά με τη Δ.Ο.Υ., η παράταση λειτουργίας της οποίας λήγει σύντομα.
Τονίστηκε, ιδιαιτέρως, ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός πως ενάμιση μήνα μετά την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων από τον -αρμόδιο- διοικητή του ΙΚΑ για λειτουργία ΚΕΠΑ, δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα.
Οι συγκοινωνίες επιδεινώνονται ενώ διαφαίνεται ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την ακτοπλοΐα θα χειροτερέψει και άλλο την κατάσταση.
Διατυπώθηκε προβληματισμός για την ενδεχόμενη υποβάθμιση του τελωνείου, και τονίστηκε ότι οι όποιες οργανωτικές αλλαγές δεν θα πρέπει να οδηγήσουν σε καμία περίπτωση σε υποβάθμιση του ρόλου και των δυνατοτήτων του.
Τέλος οι εξελίξεις στο θέμα των, βιομηχανικής κλίμακας, ανεμογεννητριών, συνεχίζουν να προκαλούν έντονο προβληματισμό.
Στην παρούσα φάση του κοινού αγώνα εκτιμήθηκε ότι είναι η ώρα της εξωστρέφειας, της καταμέτρησης φίλων και υποστηρικτών, της αποτύπωσης πραγματικής υποστήριξης των πολιτικών προς τα αιτήματα του νησιού. Ήρθε η στιγμή που πρέπει να καταδειχτεί με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι αυτό που επιζητούμε δεν είναι η ανάπτυξη δημοσίων σχέσεων και αόριστων υποσχέσεων, αλλά η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και λύσεων.
Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε:
1.    Να πραγματοποιηθεί – σύμφωνα και με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου -  ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου με τη συμμετοχή της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων, στην οποία θα προσκληθούν οι βουλευτές του νομού, οι υπεύθυνοι των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τη Λήμνο, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και ο Διοικητής 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
2.    Να επιδιωχθεί σθεναρά συνάντηση στο υψηλότερο πολιτικό και πολιτειακό επίπεδο στην Αθήνα μέχρι το τέλος του μήνα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, να πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τους Λημνιούς της Αθήνας, εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα συνδυαστεί με κινητοποίηση στο νησί, με στόχο ουσιαστικά να επιβληθούν οι συναντήσεις και να απαιτηθούν λύσεις.
3.    Να κατατεθεί άμεσα Αναφορά Πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την παραβίαση της νησιωτικότητας και να ζητηθεί η πολιτική παρέμβαση των Ευρωβουλευτών των κομμάτων.
4.    Να ενισχυθούν οι ενέργειες δημοσιότητας και προβολής του αγώνα της Λήμνου με κάθε τρόπο και ιδιαίτερα με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων επικοινωνίας του διαδικτύου.
Ο αγώνας μας είναι συνεχής, αφορά το μέλλον μας στο νησί, και απαιτεί την ενεργοποίηση όλων μας. Γι’ αυτό δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε. Εμπλουτίζουμε τον αγώνα με νέες ιδέες. Μας άκουσαν, μας έδωσαν δίκιο, μας γέλασαν - θα μας ξανακούσουν. Μέχρι να διασφαλιστεί η παρουσία κρίσιμων κρατικών υπηρεσιών στο νησί. Μέχρι να αντιληφθούν τη νησιωτικότητα όχι ως δημοσιονομικό κόστος αλλά ως πλεονέκτημα για τη χώρα.


Μέχρι να καταλάβουν ότι, «η Λήμνος θέλει να ζήσει και θα ζήσει»!

Μοιράσου το άρθρο!