Λήμνος

10/07/2015 - 17:19

Η «Μόμο» του Έντε αύριο στο Γυμνάσιο Μύρινας

Το Σάββατο στο Γυμνάσιο Μύρινας η 2η παρουσίαση-παράσταση

του θεατρικού σεμιναρίου για μικρούς και μεγάλους

«Η Μόμο» του Έντε

 

Στο παραμύθι «Η Μόμο» του Έντε βασίστηκε το θεατρικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε από το από τις 4 – 9 Ιουλίου στη Μύρινα,  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λήμνου.

Η καλλιτεχνική ομάδα των: Μαρία Παμούκη, Μαριέλα Νέστορα και Μανόλη Παπαδάκη εργάστηκε για λίγες μέρες με συμμετέχοντες από 6 έως 30 ετών.

Η 1η παρουσίαση – παράσταση του σεμιναρίου, δόθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στο Δημοτικό Σχολείο του Μούδρου και εντυπωσίασε όσους την παρακολούθησαν. Παρόλο τον εξαιρετικά σύντομο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους οι συμμετέχοντες και η καλλιτεχνική ομάδα για να εργαστούν, οι συντελεστές, όλων των ηλικιών, συνεργάστηκαν με τρόπο μοναδικό, δούλεψαν με μεγάλη αφοσίωση και κέφι και παρουσίασαν μια υπέροχη παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Έντε.

Η 2η Παρουσίαση- παράσταση του θεατρικού σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 21.00, στην πίσω αυλή του Γυμνασίου Μύρινας και οι συμμετέχοντες θα χαρούν να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους και να χαρίσουν στιγμές χαράς, κεφιού  και συγκίνησης.

 

Παίζουν:

Οι μικροί:  Θεανώ Αναγνωστέλλη, Βασίλης Αναγνώστης, Απόστολος Αναγνώστης, Γιάννης Αρχοντογιώργης, Παναγιώτης Αρχοντογιώργης, Χάρις Μεργιά, Ειρήνη Μιλό, Βάγιος  Μπαλοδήμας, Ανέστης Μπαλοδήμας, Δήμητρα Μουχτή, Χάρης Μουχτής, Φώτης Παϊτάκης, Θεοδώρα Παπαδοπούλου

Οι μεγάλοι: Λυδία Καβαζίδου, Επαμεινώνδας Καζόλης, Θεοφανώ Μαστρογιάννη, Βαγγελιώ Ντελοπούλου, Φανή Παϊτάκη, Μαρία Παμούκη, Ελευθερία Πάνου, Ελένη Πλάντζου, Μαργαρίτα Σαμακλή, Τάκης Στεφανιδάκης, Τζούλιο Τοπάλλι

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Το βαθιά φιλοσοφημένο παραμύθι-μυθιστόρημα  του Έντε «Μόμο ή οι κλέφτες του χρόνου» δεν αφήνει ασυγκίνητη καμία παιδική αλλά και ενήλικη ψυχή. Είναι μια συναρπαστική παραβολή για την ανήσυχη εποχή μας, η οποία διαδραματίζεται στην χώρα της φαντασίας  και μας γεμίζει ερωτηματικά για το παρόν, το μέλλον, αλλά και το ρόλο του πεπρωμένου στη ζωή μας. Μας θυμίζει τη  σημασία του χρόνου. Αυτή που ζει στις καρδιές όλων μας και λέγεται ζωή. Η τρυφερή και συνάμα γενναία Μόμο είναι το σύμβολο που επικυρώνει την ανάγκη του ανθρώπου ν΄αγωνιστεί για ό,τι ανθρώπινο υπάρχει μέσα του.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!