Λήμνος

23/02/2014 - 20:23

Η μουσική «σεισμική δόνηση» που ετοιμάζουν οι νέοι της Λήμνου για το καλοκαίρι του 2014

style="text-align: justify;"> 
Εδώ και μερικές μέρες αρχίζει να κορυφώνεται η προετοιμασία για μια όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη παρουσία της Λήμνου, στο στερέωμα, ως τουριστικού  προορισμού, ανθρώπων από όλο τον κόσμο ώστε να απολαύσει και η Λήμνος την γενικότερη τουριστική αύξηση που παρουσιάζει η χώρα μας και που δυστυχώς την προηγούμενη σεζόν, χάσαμε το μερίδιο που μας αναλογούσε.
 
Λέμε αναλογούσε, με βάση τις απαιτήσεις των τουριστών για επιλογή τόπου διακοπών  που αναφέρουν τα ενημερωτικά φυλλάδια μεγάλων ευρωπαϊκών και όχι μόνο τουριστικών πρακτορειών.
 
Πιο συγκεκριμένα η τάση για το 2014, είναι προορισμοί που διαθέτουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά.
 
Να διατηρούν στο ακέραιο την παραδοσιακή τους εικόνα.
Να υπάρχουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, που να τονίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηρίστηκα του τόπου.
Ο τόπος να εκπέμπει φυσική καθαρότητα και παρθένα φυσικά τοπία.
Να προσφέρονται ιδιαίτερες γαστρονομικές αλλά και ιδιαίτερες προτάσεις γευσιγνωσίας .
Και τέλος να είναι ένας προορισμός, που να επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση της ιδιαίτερης μουσικής κουλτούρας, αλλά και πνεύματος των νέων ανθρώπων.
 
Εξ ορισμού λοιπόν η Λήμνος ,διαθέτει όλα τα παραπάνω εκτός από το τελευταίο.
 
Η τουριστική βιομηχανία, στις ηλικίες αυτές παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και με την μεγαλύτερη αυξητική τάση.
 
Στην Ελλάδα αρχίζουν και γίνονται γνωστά αρκετά festival, τα οποία μαλιστα επιχορηγούνται από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, έως τωρα έχουν ξεχωρίσει το reworks της Θεσσαλονίκης, το bloque στην Καβάλα, αλλα και αρκετά ακόμη.
 
Προς ευχάριστη έκπληξη μας, κάτι παρόμοιο ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά πριν περίπου ένα χρόνο και στην Λήμνο και συγκεκριμένα στον Μούδρο, με την ονομασία ‘Reborn  festival’.
 
To πρώτο festival  event έλαβε χώρα πυλωτικά πέρυσι τον Ιούλιο, και έγινε ο προάγγελος και το «πάτημα» των διοργανωτών αλλά και του κοινού, για τα events που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια!
 
Με πρωτόγνωρο επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και με πρωτοποριακές ιδέες, η οργανωτική ομάδα του Reborn festival ετοιμάζετε πυρετωδώς, για την επίσημη μεγάλη εκδήλωση που σχεδιάζεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι του 2014.
 
 
 
Ίσως αρκετοί δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος ενός τέτοιου εγχειρήματος, σε αυτά λαμβάνουν μέρος χιλιάδες νέοι, παρουσιάζονται μουσικά ήδη από φάσματα της σύγχρονης παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ενώ πραγματοποιούνται αθλητικές, εμπορικές και πολιτστικές δράσεις.
 
Κάθε τόπος, δίνει μια ιδιαίτερη ονομασία στο μουσικό κίνημά του, έτσι και οι Λημνιοί διοργανωτές του έδωσαν την ονομασία Reborn  Festival, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαινει Φεστιβάλ Αναγέννησης, διότι εκτός από μουσική, σε αυτή την συνάντηση δίνεται η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων πρόσωπο με πρόσωπο, σχετικά με τους προβληματισμούς, τις σκέψεις αλλα και το όραμα τους για την δημιουργία ενός διαφορετικού αύριο.
 
Οι διοργανωτές ανέφεραν:
“Το Reborn είναι ένα φεστιβάλ μουσικής και τέχνης που λαμβάνει χώρα στην παραλία Χαβούλη, στον Μούδρο της Λήμνου. Διανύοντας ήδη το δεύτερο έτος ζωής του έχει σκοπό να αποτελέσει θεσμό ανανέωσης. Εξάλλου Reborn σημαίνει αναγέννηση και η αναγέννηση προϋποθέτει αλλαγή. Επιπλέον έχει στόχο να καθιερωθεί ως μια εναλλακτική πρόταση έκφρασης και ψυχαγωγίας μέσω αναγνωρίσιμων καλλιτεχνών, τοπικών μουσικών σχημάτων, δράσεων και γενικότερα μέσω της συνολικής φιλοσοφίας που διακατέχει το concept αλλά και να αποτελέσει ερέθισμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης.
 
Και συνεχίζουν, «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε επαφή με διάφορα μουσικά projects όπως και προσπαθούμε να οργανώσουμε εκδρομές απο πόλεις της Ελλάδας προς την Λήμνο για τις ημέρες του φεστιβάλ. Πέρα από την ανάγκη και επιθυμία να εκφραστούμε σαν άνρθωπου, αλλά και λάτρεις της μουσικής μέσω του φεστιβάλ, προσπαθούμε και ελπίζουμε στην προσέγγιση κοινού από την υπόλοιπη Ελλάδα προς το νησί για τις ημέρες του φεστιβάλ. Αυτή η προσπάθεια χτίζεται σε γερά θεμέλια και έχει στόχο να καθιερωθεί και να εδραιώνεται χρόνο με το χρόνo, έτσι ώστε να αποτελέι μία μόνιμη πηγή ανάπτυξης, οικονομικής και πνευματικής εξίσου!
 
Με δεδομένες τις προθέσεις προς καθαρά συνολική ανάπτυξη, θα υπάρξει σαφές όφελος για όλη την εμπορική λειτουργία του νησιού, διότι άμεσα κερδισμένοι θα είναι ενοικιαζόμενα δωμάτια , επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκίνητων και μηχανών, εστιατόρια, café & clubs, supermarket, εταιρίες ενοικίασης συστημάτων εικόνας και ήχου αλλά και πολλές άλλες τεχνικές και επαγγελματικές ειδικότητες.
 
Είναι τουλάχιστον υποχρέωση των δημόσιων φορεων, να παρέχουν την κάθε δυνατή υποστήριξη για την υλοποίηση του Reborn  festival.
 
Εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος των χορηγών, για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης οι οποίοι καλούνται να ανταποκριθούν θετικά σε αυτό το πρώτο κάλεσμα των οργανωτών, αυτής της πραγματικά μεγάλης ουσιαστικής προσπάθειας η οποία θα αλλάξει και συνολικά την εικόνα στα μάτια των νέων, αφού η Λήμνος δεν πρέπει να είναι μόνο ένα νησί για οικογενειακές διακοπές.
 
πηγή: LimnosReport
 

Μοιράσου το άρθρο!