Λήμνος

29/07/2016 - 06:22

Η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στη Λήμνο

Ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 27 Ιουλίου, μία σημαίνουσα συναυλία στο νησί της Λήμνου, προσκεκλημένος του Οργανισμού Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ταξίδεψε το κοινό της Λήμνου με τα  διαχρονικά  τραγούδια και συνθέσεις του που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο, με αποσπάσματα από τα έργα : "Ιθαγένεια", "Χρονικό", "Θητεία", "Ήλιος ο Πρώτος", "Μετανάστες", "Σεργιάνι στον κόσμο", "Τα Τραγούδια του νέου πατέρα", "Ανεξάρτητα" "Πρώτα τραγούδια" καθώς και νέες συνθέσεις του από τον κύκλο τραγουδιών "Εντεύθεν"  μέρος  της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας.                                                                                                                                                          
Στην ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά, που έλαβε χώρα στο προαύλιο του Γυμνασίου της Μύρινας, συμμετείχαν εμβληματικές μορφές του ελληνικού τραγουδιού, όπως οι ερμηνευτές Χαράλαμπος Γαργανουράκης και Λάκης Χαλκιάς, αλλά και νεότεροι τραγουδιστές που ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο τις συνθέσεις του μεγάλου δημιουργού, όπως ο Δήμος Αναστασιάδης, η Δάφνη Ζουρνατζή και η Μαρία Λυμπεράκου. 
Συμμετείχαν επίσης το 26μελές φωνητικό σύνολο Libro Coro, σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η 14μελής ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία, που συνέβαλαν καθοριστικά για την επίτευξη αυτού του θαυμάσιου μουσικού αποτελέσματος.
Κλείνοντας τη συναυλία, ο Γιάννης Μαρκόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το όνειρο το μεγάλο μου ήταν να έρθω μια φορά για συναυλία στη Λήμνο και πραγματοποιείται σήμερα», προσθέτοντας ότι έχει μεγάλα σχέδια για το νησί μας, μεταξύ των οποίων και μία μεγάλη διάλεξη, και εκφράζοντας την αγάπη του για τον τόπο μας. 
Ο Οργανισμός Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου ευχαριστεί τον Γιάννη Μαρκόπουλο που τίμησε τη Λήμνο με την πραγματοποίηση αυτής της μεγάλης συναυλίας, η οποία αποτελεί πλέον σταθμό και ορόσημο για τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας, καθώς και όλους τους συνεργάτες του οι οποίοι μας χάρισαν μία μοναδική συναυλιακή βραδιά. 
 

Μοιράσου το άρθρο!