Λήμνος

25/10/2012 - 09:25

Λαϊκός αγώνας δρόμου ελευθερίας «Γύρος πόλης Μύρινας Λήμνου 2012»

Λαϊκός αγώνας δρόμου ελευθερίας «Γύρος πόλης Μύρινας Λήμνου 2012»

ign="center">ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

«ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ ΛΗΜΝΟΥ 2012»

 

 

 

 

 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/11/2012

 

 

ΩΡΑ 09:00-  10:15

ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Στο παλιό Λιμάνι (Ρολόι)

ΩΡΑ 10:00

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ / ΤΡΙΩΝ

Στο παλιό Λιμάνι (Ρολόι)

ΩΡΑ 11:00

ΕΚΚΙΝΗΣΗ 5.000μ ΑΝΔΡΩΝ/ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Στο παλιό Λιμάνι (Ρολόι)

ΩΡΑ 11:00

ΕΚΚΙΝΗΣΗ 2.200μ ΠΑΙΔΩΝ/ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

στο παλιό Λιμάνι (Ρολόι)

ΩΡΑ 12:00

ΕΙΔΙΚΕΣ-ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο χώρο του Δημαρχείου Λήμνου

ΩΡΑ 12:15

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Στο χώρο του Δημαρχείου Λήμνου

 

 

Ο Οργανισμός, Εκπαίδευσης, δια βίου Μάθησης – Πολιτισμού - Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου, σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Λήμνου ΑΕΛ, με την υποστήριξη του ΕΠΑ.Λ. Μύρινας και υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Λέσβου, προκηρύσσουν τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Ελευθερίας «Γύρος Πόλης Μύρινας 2012», με τους παρακάτω όρους:

 

 

1.Ημερομηνία - Ώρα -Τόπος διεξαγωγής:   Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012, 11:00 π.μ.

    Μύρινα Λήμνου

 

2. Σημείο Εκκίνησης - Τερματισμού:

 Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 11:00 π.μ. ταυτόχρονα για όλες τις κατηγορίες στο Ρολόι στο παλιό λιμάνι και ο τερματισμός θα γίνει στο Δημαρχείο Λήμνου.

 

1η Διαδρομή 5.000μ.:

1) Εκκίνηση στο Ρολόι (παλιό λιμάνι), 2) κατεύθυνση προς πλατεία «Τρίφωτο» 3) στροφή αριστερά στο «Τρίφωτο»,   4) κατεύθυνση προς Λεωφόρος δημοκρατίας, 5) συνέχεια στην Εθνική Μύρινας - Μούδρου, 6) στροφή αριστερά πριν την πιτσαρία «ΜΑΣΤΕΡ» προς Ανδρώνι,  7) είσοδος στο Ανδρώνι, 8) στροφή δεξιά πίσω απο το 3ο Δημοτικό Σχολείο, 9) συνέχεια προς μνημείο Κυπρίων Αγωνιστών, 10) στροφή αριστερά στα Ρηχά Νερά πριν το «Μάνος Beach Bar», 11) συνέχεια στον Παραλιακό δρόμο Αργοναυτών, 12) στροφή αριστερά στη ταβέρνα «Κόσμος», 13) στροφή δεξιά στο πεζόδρομο της «Αγοράς», 14) πέρασμα μπροστά από το Δημαρχείο από δεξιά, 15) συνέχεια προς ρολόι, 16) κυκλική στροφή στον κόμβο του Λιμεναρχείου και 17) τερματισμός στο Δημαρχείο.

 

2η Διαδρομή 2.200μ:

1) Εκκίνηση στο Ρολόι (παλιό λιμάνι), 2) κατεύθυνση προς πλατεία «Τρίφωτο» 3) στροφή αριστερά στο «Τρίφωτο»,   4) κατεύθυνση προς Λεωφόρος δημοκρατίας, 5) στροφή αριστερά στην Αγία Τριάδα, 6) στροφή αριστερά στο «γεφυράκι» προς πλατεία «ΚΤΕΛ», 7) συνέχεια ευθεία και είσοδος στο δρόμο της «Αγοράς», 8) πέρασμα μπροστά από το Δημαρχείο από δεξιά, 9) συνέχεια προς ρολόι, 10) κυκλική στροφή στον κόμβο του Λιμεναρχείου και 11) τερματισμός στο Δημαρχείο.

 

 

3. Κατηγορίες-Ηλικίες-Αποστάσεις:

1η κατηγορία

ΑΝ∆ΡΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ

1997 & μεγαλύτεροι

 5.000μ

16 ετών και άνω

2η κατηγορία

ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ

1997 & μεγαλύτερες

 5.000μ

 

 

 

 

 

3η κατηγορία

ΠΑΜΠΑΙ∆ΩΝ

1998 & μικρότεροι

 2.200μ

16 ετών και κάτω

4η κατηγορία

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙ∆ΩΝ

1998 & μικρότερες

 2.200μ

 

 

4. Δικαίωμα Συμμετοχής:

Στους Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές-τριες των σωματείων Στίβου του Νομού Λέσβου.

Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριών. Όλοι οι αθλητές -τριες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ στο αγώνισμα της κατηγορίας τους.

Στην κατηγορία Ανδρών-Εφήβων, Γυναικών- Νεανίδων δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννημένοι-ες από το 1997 και μεγαλύτεροι-ες

Για την κατηγορία των Παμπαίδων - Παγκορασίδων οι γεννημένοι-ες το 1998 και μικρότεροι-ρες. Σ΄ αυτήν την κατηγορία δίνεται η ευχέρεια στους γονείς ή κηδεμόνες να συνοδεύσουν τα πολύ μικρά παιδιά στον αγώνα.

Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι αθλητές-τριες, μαθητές-τριες,

Οι αθλητές-τριες θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιαστούν στον χώρο κλήσης με το αθλητικό τους δελτίο ή αστυνομική ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό της ηλικίας τους.

Για τους ανήλικους αθλητές-τριες (κάτω των 18 ετών), εάν συμμετέχουν με το σχολείο τους, η απόδειξη της ηλικίας τους θα γίνεται με συγκεντρωτική κατάσταση από το σχολείο τους με υπογραφή από τον Διευθυντή. Σε διαφορετική περίπτωση απαιτείται συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης από τον κηδεμόνα.

 

5. Δηλώσεις συμμετοχής:

 Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών-τριων θα γίνονται έως και 45 λεπτά (10:15) πριν την έναρξη του αγώνα στην γραμματεία του αγώνα που θα λειτουργεί από τις 09:00 στον χώρο της αφετηρίας (Ρολόι-παλιό λιμάνι) .

 

6. Ιατρική εξέταση αθλητών:

Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές και αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται με την προσκόμιση του Αθλητικού Δελτίου – Υγείας στην γραμματεία της διοργάνωσης. Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) χρόνο από τη θεώρηση του.

Οι ανεξάρτητοι αθλητές, μαθητές που δεν έχουν δελτίο ΣΕΓΑΣ θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα που θα βεβαιώνει ότι ο αθλητής- τρια, μαθητής –τρια είναι υγιής και μπορεί να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις του αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστικά ευθύνη για την υγεία τους ή με ευθύνη των κηδεμόνων τους όταν πρόκειται για ανήλικους.

 Οι Οργανωτές δεν θα έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα, εάν προκύψουν θέματα υγείας και που θα οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

 

 

7. Έξοδα μετακίνησης-φιλοξενίας αθλητών-τριών:

 Η Οργανωτική επιτροπή θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας αθλητών-τριών (κατά περίπτωση), που θα προσκληθούν .

 

 

8. ΄Επαθλα:

 Στον πρώτο-τη νικητή-τρια κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο.

 Στους τρείς (3) πρώτους-τες νικητές-τριες κάθε αγωνίσματος θα απονεμηθούν μετάλλιο και δίπλωμα.

 Χρηματικά έπαθλα ποσού 300, 200 και 100 ευρώ σε αθλητικό υλικό θα δοθούν στα τρία πρώτα  σχολεία με την πολυπληθέστερη συμμετοχή κατά αναλογία των εγγεγραμμένων μαθητών των σχολείων. (με την προϋπόθεση ότι η δήλωση συμμετοχής των μαθητών γίνεται μέσω του σχολείου)

Αναμνηστικό δίπλωμα θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Οι απονομές θα γίνουν στο χώρο του Δημαρχείου μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

 

 

9. Κανονισμοί:

 Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ έκδοσης 2008 με τις τροποποιήσεις 2010-2011.

Επίσημοι χρόνοι άφιξης θα κρατηθούν για τους δέκα (10) πρώτους-τες αθλητές-τριες κάθε κατηγορίας.

 

 

10. Ασφάλεια- Υποστήριξη

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει Ασθενοφόρο, Αστυνομική παρουσία καθώς και ομάδες πρώτων βοηθειών και εθελοντών σε διάφορα σημεία των διαδρομών.

 

 

11. Ειδικές βραβεύσεις.

Μετά το πέρας του αγώνα και πριν τις απονομές η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΛΕΣΒΟΥ και η Οργανωτική επιτροπή του αγώνα, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση, θα βραβεύσει αθλητές της Λήμνου που διακρίθηκαν σε Διεθνείς, Πανελληνίους και Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες. 

 

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος του ΟΕΠΑ                                                                          Ο Πρόεδρος της ΑΕΛ

 

 

 

 Κωσταντάρας Σωτήρης                                                                              Ντινιάκος Γιώργος

Μοιράσου το άρθρο!