Λήμνος

21/05/2013 - 18:04

Λήμνος: τιμώμενος γαστρονομικός προορισμός

Λήμνος: τιμώμενος γαστρονομικός προορισμός

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ στις «ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: ονομασία προέλευσης Ελληνική» Μουσείο Μπενάκη 24, 25, 26 Μαΐου
 

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής (Τ.Ε.Τ.Δ.) στο πλαίσιο της στρατηγικής υποστήριξης και της ανάπτυξης και αποτελεσματικής προώθησης τοπικών, παραδοσιακών προϊόντων, συμμετέχει ως επιστημονικός σύμβουλος σε ένα νέο, καινοτόμο εγχείρημα ήτοι την διοργάνωση τριημέρου εκδηλώσεων με τίτλο: «ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: ονομασία προέλευσης Ελληνική», που οργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Μουσείο Μπενάκη, στις 24, 25, 26 Μαΐου.
 
Η τριήμερη διοργάνωση περιλαμβάνει ένα πλούσιο, και ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων όπως: α) εξειδικευμένες σχετικές θεματικές εισηγήσεις, β) μαγείρεμα παραδοσιακών συνταγών, γ) έκθεση προϊόντων από συμμετέχουσες επιχειρήσεις (και της Λήμνου), και δ) τιμώμενο γαστρονομικό προορισμό που εφέτος είναι η Λήμνος, και η οποία θα προβληθεί με ειδικό περίπτερο του Δήμου Λήμνου, ειδική εκδήλωση με εισήγηση του Δημάρχου Κυρίου Χατζηδιαμαντή, και μαγείρεμα Λημνιακών συνταγών. Το Τ.Ε.Τ.Δ. συμμετέχει, μεταξύ των άλλων, στην διοργάνωση 3 θεματικών εκδηλώσεων σχετικών με το αντικείμενο τροφίμων & διατροφής.
 
Το Πανεπιστήμιο θα εκπροσωπήσει ο Πρύτανης  Καθηγητής κ. Πάρις Τσάρτας που θα συμμετάσχει στην κεντρική εκδήλωση της διοργάνωσης την Κυριακή το πρωί στις 10:00. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Τ.Δ. και Αντιπρύτανης Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Νίκος Σουλακέλλης.

Μοιράσου το άρθρο!