Λήμνος

18/11/2013 - 18:22

Ο Π.Βογιατζής σχετικά με τροπολογία υπουργ.Υγείας για Νοσοκομείο Λήμνου

Ο Π.Βογιατζής σχετικά με τροπολογία υπουργ.Υγείας για Νοσοκομείο Λήμνου

yle="text-align: justify;">Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, ενημερώθηκε σήμερα από το γραφείο του Υπουργού Υγείας πως στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου: «Προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης (L 88/45/4-4-2011)», που πρόκειται να συζητηθεί στη Σύνοδο Ολομέλειας της Τετάρτης, 20 Νοεμβρίου, έχει κατατεθεί Τροπολογία που αφορά τόσο στη διασύνδεση του Νοσοκομείου Λήμνου με το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όσο και στη στελέχωση των αγροτικών ιατρείων.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο άρθρο της Τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας ορίζεται ότι το ενιαίο και αυτοτελές ΝΠΔΔ «ΓΝ Μυτιλήνης ‘Βοστάνειο’ – ΓΝ-ΚΥ Λήμνου» επανέρχεται στο προγενέστερο καθεστώς διασύνδεσης με στόχο αφενός την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη γεωγραφική ιδιομορφία της νησιωτικής χώρας, και αφετέρου την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, καθώς και την άρση του αισθήματος απομόνωσης των κατοίκων αυτών των περιοχών.

Στο τρίτο άρθρο της ίδιας Τροπολογίας ορίζονται επίσης κάποια επιπλέον προνόμια για τους επικουρικούς ιατρούς που υπηρετούν στις νησιωτικές περιοχές, με στόχο την προσέλκυση υποψηφίων ιατρών για τη στελέχωση, ιδιαίτερα των αγροτικών ιατρείων και των Κέντρων Υγείας των νησιωτικών περιοχών.

«Πρόκειται για μία Τροπολογία που φαίνεται να δίνει οριστική λύση σε δύο καίρια προβλήματα που απασχολούν εδώ και πολύ καιρό τόσο τη Λέσβο και τη Λήμνο, όσο και όλες τις απομακρυσμένες περιοχές των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Οι συνεχείς προσπάθειες, οι δικές μου, αλλά και των υπόλοιπων συναδέλφων και των τοπικών φορέων για την ανάγκη αυτοτέλειας του Νοσοκομείου της Λήμνου είναι γνωστές. Και είναι πραγματικά προς τιμήν του Υπουργού που έδειξε την απαιτούμενη κατανόηση για τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου και την ουσιαστική υποστήριξη της καθημερινής ζωής των κατοίκων των νησιών μας.

Όσον αφορά στο ζήτημα της στελέχωσης των αγροτικών ιατρείων και των Κέντρων Υγείας, ιδιαίτερα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το οποίο είχα επανειλημμένως θέσει τόσο μέσω κοινοβουλευτικών διαδικασιών, όσο και στις κατ’ ιδίαν επαφές μου με την ηγεσία του Υπουργείου, προτείνοντας την εξεύρεση μίας λύσης μέσω παροχής επιπλέον προνομίων στους επικουρικούς ιατρούς, φαίνεται επίσης να επιλύεται μέσω της παρούσας Τροπολογίας. Είναι σημαντικό ότι οι διατάξεις αυτές λαμβάνουν υπόψη τους τη ρήτρα της νησιωτικότητας, την οποία και εφαρμόζουν μέσω εξειδικευμένων ρυθμίσεων για τα νησιά μας. Αυτή είναι άλλωστε και η ουσία της ρήτρας και γι’ αυτό η Πολιτεία θα πρέπει να παραμείνει συνεπής αρωγός της προσπάθειας αυτής, ώστε τα νησιά μας να ενδυναμωθούν και να καταστούν ισχυροί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας», δήλωσε ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής.
 

Μοιράσου το άρθρο!