Λήμνος

11/10/2013 - 15:29

Ούτε σκέψη για «λουκέτο» σε αεροδρόμια

Σε κατηγορηματική διάψευση της πληροφορίας που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και ήθελε να μπαίνει «λουκέτο» σε 22 περιφερειακά αεροδρόμια (μεταξύ των οποίων και της Λήμνου) της χώρας προχώρησε χθες η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών τονίζοντας ότι στα σχέδια της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται σχετική απόφαση.
«Κανένα αεροδρόμιο δεν πρόκειται να κλείσει, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ίδρυση ενός φορέα που θα διαχειρίζεται όσους αερολιμένες δεν έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ», είπαν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου απαντώντας σε ερώτηση της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ». Μάλιστα ανέφεραν ότι η σχετική πρόταση περιλαμβανόταν ως εναλλακτική λύση στη έκθεση που είχε συντάξει η Lufthansa, η οποία έχει προσληφθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ως σύμβουλος ιδιωτικοποίησης για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, διαδικασία που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. «Η πρόταση αυτή δεν ελήφθη υπόψη και δεν έχει συζητηθεί ποτέ από την κυβέρνηση μια και η εταιρεία δεν έχει καμία δικαιοδοσία για τα αεροδρόμια εκτός ΤΑΙΠΕΔ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Τα ίδια στελέχη τόνισαν ότι με τροπολογία που έχει ήδη ψηφιστεί στη Βουλή προβλέπεται η ίδρυση φορέα με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Περιφερειακών Αεροδρομίων», στην οποία θα ενταχθούν τα κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια που δεν θα αξιοποιηθούν μέσω των διαγωνισμών και των συμβάσεων παραχώρησης.

Κατηγορηματική η διάψευση από το ΤΑΙΠΕΔ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «ουδέποτε έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα, ούτε πρόκειται να τεθεί στο μέλλον».

Παράλληλα σημειώνει ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ανοικτός διαγωνισμός για την αξιοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων.

Μοιράσου το άρθρο!