Λήμνος

03/07/2013 - 11:38

Παιδική θεατρική παράσταση στη Λήμνο «Ο Ορέστης και ο σκύλος»

Ο Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια βίου Μάθησης -Πολιτισμού- Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου καλεί τους μικρούς θεατρόφιλους να παρακολουθήσουν την παιδική θεατρική παράσταση «Ο Ορέστης και ο σκύλος» την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 21.15 στο Γυμνάσιο Μύρινας και την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 21.15 στο ΕΠΑΛ Μούδρου.


ΤΟ  ΕΡΓΟ
Ο παππούς του μικρού Ορέστη, του έχει σχεδιάσει μια βόλτα έκπληξη μέχρι το κέντρο της πόλης, παίζοντας το κυνήγι του θησαυρού. Λύνοντας μαζί με τα παιδιά θεατές  ένα - ένα τα αινίγματα του παππού  ο Ορέστης θα παρατηρήσει και θα γνωρίσει πρόσωπα και πράγματα.
Μαζί με τα παιδιά θα παρατηρήσουν και θα αντιμετωπίσουν θέματα που μας απασχολούν καθημερινά:
Περιβάλλον – Ανακύκλωση – Οικονομική κρίση και πως αυτή αποτυπώνεται στα μάτια και την ψυχή των παιδιών- την αγάπη και τη φροντίδα για τα ζώα- την αγάπη στα βιβλία και την γοητεία των παραμυθιών.
Όταν ο Ορέστης φτάσει μέσα από κωμικές περιπέτειες  στο θησαυρό δε θα βρει τίποτα υλικό, αλλά ένα γλυκό σημείωμα του παππού που θα του λέει ότι ο θησαυρός του είναι όλα όσα είδε , παρατήρησε , ένοιωσε και έμαθε σε αυτή την βόλτα. Εφόδια για να κτίσει η γενιά του ένα καλύτερο αύριο.
                                                          
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Ένα θεατρικό παιχνίδι
Ένα σύγχρονο διαδραστικό θέαμα – ακρόαμα που συνδυάζει
το Θέατρο με τον κινηματογράφο

1)    Τα παιδιά διασκεδάζουν, συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά,  αφήνουν ελεύθερη την φαντασία τους, λένε  την γνώμη τους .
2)    Παιδιά και γονείς   οδηγούν βήμα – βήμα τον ήρωα σε όλη την διάρκεια της παράστασης να λύσει ένα – ένα  τα αινίγματα  μέχρι την  ανακάλυψη του «θησαυρού»
3)    Το θέατρο σμίγει με τον κινηματογράφο καθώς οι θεατές παρακολουθούν κινηματογραφημένη τη συνέχεια της δράσης των ηρώων και εκτός σκηνής.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Φιλική συμμετοχή στο ρόλο του Παππού  -  ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
 ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΡΙΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ      ΜΥΡΙΕΛΛΑ ΚΟΥΡΕΝΤΗ    ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – στίχοι: ΝΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Σκηνοθεσία: ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
Κινηματογραφικές σκηνές: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΠΑΤΑΣ
Μουσική: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ
Χορογραφίες: ΑΡΕΤΗ ΜΩΚΑΛΗ  
Σκηνικά-κοστούμια: ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΔΑΡΑ
Φωτισμοί: ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑ

Είσοδος: 10€
 

Μοιράσου το άρθρο!