Λήμνος

24/05/2014 - 15:54

Στη Λήμνο ο Περιφερειάρχης - Συντονισμός ενεργειών για το σεισμό

yle="text-align: justify;">Στην Λήμνο μετέβη εσπευσμένα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, για να διαπιστώσει κατ΄ ιδίαν τις επιπτώσεις που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός 6,5 ρίχτερ που καταγράφηκε λίγο μετά τις 12 στον υποθαλάσσιο χώρο του ρήγματος της Ανατολίας και να συντονίσει από κοντά τις ενέργειες της Περιφέρειας.  

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να συνδράμει στο οτιδήποτε χρειαστεί δεδομένου ότι παρατηρείται μετασεισμική δραστηριότητα, με τον Έπαρχο Λήμνου κ. Σάββα Βαρελτζή να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη, για οποιαδήποτε τυχόν συνδρομή από την Λέσβο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες της πυροσβεστικής, από τον σεισμό τραυματίστηκε ελαφρά μία αλλοδαπή τουρίστρια που βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου της Λήμνου και αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στη συνέχεια αναχώρησε για την πατρίδα της. Αναφέρονται επίσης μικρές υλικές ζημιές σε παλαιά κτίσματα.

up date Δηλώσεις Περιφερειάρχη

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα αντανακλαστικά του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αλλά και για το γεγονός πως ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι δεν προκάλεσε αξιοσημείωτες ζημιές, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής συναντήθηκε με τον Έπαρχο Λήμνου κ. Σάββα Βαρελτζή, ενώ είχε επαφές για συντονισμένη δράση στη διάρκεια της μετασεισμικής δραστηριότητας που εκτιμήθηκε ότι θα ακολουθήσει, τόσο με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργιάδη όσο και με την διοίκηση του Στρατού στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην επίσκεψή του στη Λήμνο, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τόσο στη Λήμνο, όσο και στη Λέσβο αλλά και τους συνεργαζόμενους φορείς του νησιού, για τα εξαιρετικά αντανακλαστικά που επέδειξαν στον ισχυρό σεισμό που αναστάτωσε σήμερα τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου. Θεώρησα υποχρέωσή μου να βρεθώ κοντά στους πολίτες της Λήμνου που δοκιμάστηκαν σήμερα και είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από το γεγονός πως ο σεισμός αυτός δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές. Σήμερα -ατυχώς βεβαίως- το Βόρειο Αιγαίο και η Λήμνος, βρίσκεται στην επικαιρότητα της χώρας. Η ευχή μου είναι, το κεντρικό κράτος των Αθηνών που συγκινήθηκε σήμερα και κατέφθασε δια των εκπροσώπων του στο νησί μας, να είναι εξίσου ευαίσθητο πολύ συχνότερα στο εξής και όχι μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Να αντιληφθεί επιτέλους στην ουσία της την νησιωτικότητα και τα τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες μας και να δώσει στην αυτοδιοίκηση την δυνατότητα να συμβάλλει η ίδια στην βελτίωσή τους. Άλλωστε είναι ενδεικτικό ότι σήμερα Σάββατο ταξίδεψα στην Λήμνο με τη συνεργασία της «Αερολέσχης Μυτιλήνης» την οποία και ευχαριστώ θερμά, καθώς δεν υπήρχε κανένα προγραμματισμένο δρομολόγιο  από τη Λέσβο στη Λήμνο, ούτε αεροπορικώς ούτε ακτοπλοϊκώς…».

Μοιράσου το άρθρο!