Λήμνος

11/11/2016 - 17:06

Συμβάσεις 653.000 ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Λήμνου

yle="text-align: justify;">Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε τις συμβάσεις των έργων «Συντήρηση– Αποκατάσταση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δυτικής Λήμνου» συνολικού προϋπολογισμού 280.000 ευρώ και «Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Κορνού– Σαρδές» συνολικού προϋπολογισμού 373.000 ευρώ.

 
Στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση– Αποκατάσταση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δυτικής Λήμνου» πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες στις Επαρχιακές Οδούς α. Μύρινα – Αεροδρόμιο, β. Μύρινα – Πλατύ – Λιβαδοχώρι, γ. Μύρινα – Κάσπακας, οι οποίες περιλαμβάνουν την αποκατάσταση και συντήρηση του ασφαλτοτάπητα, των πρανών, τάφρων και οχετών παροχέτευσης των υδάτων, την επισκευή στηθαίων ασφαλείας, την αντικατάσταση παλαιών πινακίδων και τη διαγράμμιση κατά τμήματα.
 
Στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Κορνού– Σαρδές» πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες στην Επαρχιακή Οδό Κορνού– Σαρδών και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα από την διασταύρωση του οικισμού Κορνού έως την διασταύρωση για Βίγλα, οι οποίες περιλαμβάνουν την αποκατάσταση και συντήρηση του ασφαλτοτάπητα, των πρανών, τάφρων και οχετών παροχέτευσης των υδάτων, την επισκευή στηθαίων ασφαλείας, την αντικατάσταση παλαιών πινακίδων και τη διαγράμμιση κατά τμήματα. Επίσης, αντίστοιχες εργασίες μικρής κλίμακας θα εκτελεστούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μύρινας – Κορνού – Σαρδών – Κατάλακκο.  
 
Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του κάθε έργου είναι 6 μήνες.
 
Τα έργα χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 588) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθούν με την επίβλεψη του Τμήματος Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λήμνου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου. 
 
Σε δήλωσή της η κα. Καλογήρου υπογράμμισε τη σημασία των έργων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της προσβασιμότητας.
 

Μοιράσου το άρθρο!