Λήμνος

14/03/2014 - 13:56

Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με εκπροσώπους κινεζικού ομίλου επιχειρήσεων

Ο

Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής υποδέχθηκε την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 στο γραφείο του, τις εκπροσώπους κινεζικού ομίλου επιχειρήσεων του τομέα της ενέργειας, κες Guo Qing και You Yang.  Στην συνάντηση, συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μπουλώτης, καθώς και οι συνεργάτες του κινεζικού ομίλου από την Σουηδία κοι Anders Tunbjer και Carl-Johan Ryden και την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι του ομίλου εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τον σχεδιασμό και υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα των θαλάσσιων αιολικών πάρκων σε θέσεις οι οποίες έχουν ήδη χωροθετηθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Από την πλευρά του Δημάρχου τονίστηκε η ανάγκη τόσο της Λήμνου όσο και της Ελλάδας γενικότερα για επενδύσεις, που θα μπορούσαν να δώσουν απασχόληση και εισόδημα και να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, οι οποίες όμως θα πρέπει να εντάσσονται στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του νησιού και να χαρακτηρίζονται από σεβασμό στο περιβάλλον και τη φυσιογνωμία του τόπου.

Η συνάντηση έκλεισε με την διαβεβαίωση για μια αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση των συγκεκριμένων επενδυτικών προτάσεων με την ολοκλήρωση των επαφών της αντιπροσωπίας στην Αθήνα, με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

 

Μοιράσου το άρθρο!